Знаменитий класичний салат «Цезар» за роки обріс десятками варіацій. Кожна господиня готує його по-своєму, змінюючи інгредієнти або складу соусу. Таким чином, з’явився салат цезар з лососем рецепт. Рибка для салату може використовуватися абсолютно будь-яка, різного способу приготування: смажена на грилі, копчена, слабосолона, відварна і т.д. Рецепти салатів «Цезар» з червоною рибою ми публікуємо сьогодні спеціально для своїх читачів в даній статті.
Можливо вас також зацікавлять і інші рецепти приготування цього чудового блюда – цезар з оливками або цезар з огірком.
Рецепт салату цезар з сьомгою
Цей простий салатик практично нічим не відрізняється від традиційного, але смак страви зовсім інший.
Набір продуктів на 4 порції:
- 200 гр. слабосоленої сьомги;
- 20 шт. чері;
- 100 гр. салату Айсберг;
- 100 гр. пармезану;
- 30 шт. крутонов;
- 5-6 ст.л. готової заправки для «Цезаря».
Салат цезар з сьомгою класичний простий рецепт:
- Помідори з зеленню ретельно миємо, обсушуємо. Якщо листя трохи зів’яли, то їх можна опустити в холодну воду на півгодини. Потім салат обсушуємо, нариваємо руками на великі шматочки. Від залізного леза ножа зелень може потемніти.
- Рибне філе слабосоленої сьомги нарізаємо однаковими невеликими шматочками.
- Кожен черрі розрізаємо на чотири частини.
- Крутонами (сухарики з білого хліба) можна використовувати покупні або приготувати самостійно з черствого батона, зрізавши кірки і підсушити шматочки хліба в духовці.
- У салатник змішуємо рибу, крутон, зелень, помідори. Всі інгредієнти заправляємо необхідною кількістю заправки, перемішуємо, щедро засипаємо все пармезаном. Якщо любите «мокрі» салатики, то заправки знадобиться більше або навпаки.
Салат цезар з сьомгою і сухариками – рецепт
Це шалено смачна страва, що підходить для будь-якого урочистого випадку.
Набір продуктів на 4 порції:
- 1,5 качана салату-латуку;
- по 7 оливок і маслин;
- 3 ст.л. соєвого соусу;
- 140 гр. слабосоленої сьомги;
- 6 скибочок хліба;
- 4 часникових зубків;
- 70 гр. сирка;
- 3 ст.л. легкого майонезу.
Салат цезар з сьомгою – рецепт:
- Рибу розрізаємо однаковими кубиками.
- Готуємо сухарики. Нарізаємо хліб, скроплюємо його маслом, що залишилося від риби, ставимо в нагріту духовку до рум’янцю.
- Для соусу змішуємо звичайний майонез з соєвим соусом, додаємо часник, продавлений через прес.
- Салатні листя гарненько моєму (можна замінити шпинатом або пекінською капустою), обсушуємо, рвемо шматками.
- З’єднуємо остиглі сухарики, рибу і салат. Заправляємо все соусом, ретельно перемішуємо. Зверху шапкою насипаємо дрібно тертий твердий сир.
- Поверх або по колу хаотично розкладаємо маслини з оливками (їх можна порізати половинками або кружками). Буде смачніше, якщо використовувати оливки, фаршировані червоним перцем або анчоусами.
Рецепт цезар салат
Незвичайний салат «Цезар» з двома видами риби: пелядь і кетой. Таке блюдо буде не тільки смачним, але і досить низькокалорійним.
Набір продуктів на 4 порції:
- 1 білий вчорашній багет або батон;
- 400 гр. сирої пеляді;
- 240 гр. пармезану;
- 600 гр. філе кети;
- 10-12 аркушів салату.
- Для соусу:
- 20 ст.л. масла оливи першого віджиму;
- 12 ст.л. соку з лимона;
- 4 ч.л. соусу табаско;
- 4 щіпки запашного перчика;
- 4 гр. діжонськой горчічкі;
- 8 ст.л. вустерського соусу;
- 4 свіжих яйця.
Як готувати цезар салат:
- Пелядь обробляв, на філе, не знімаючи шкіри. Оскільки риба дуже ніжна і може просто розвалитися на сковороді при обсмажуванні. Рибу трохи солимо, перчимо, скроплюємо 1 ч.л. масла оливи. Ми залишаємо на 10 хвилин, щоб вона просочилася спеціями.
- Розігріваємо гриль-сковорідку, обсмажуємо рибку з обох сторін до красивої скоринки по 2-3 хвилини.
- Готову остигнула рибку розбираємо руками на невеликі шматочки. Слабосоленую кету ріжемо великими кубиками, розкладаємо на листі.
- Зверху рибку прикриваємо крутонами з білого хліба.
- Формувати блюдо завершуємо нарізаним тонкими слайсами сиром. Поливаємо все соусом, подаємо.
Салат цезар з червоною рибою і сухариками
До складу цього легенького салату входить смажена в лимонному маринаді форель або сьомга. А солоні огірочки додають страві свіжі нотки.
Набір продуктів на 4 порції:
- 140 гр. голландського сиру;
- 6 шматочків обсмаженого філе сьомги або форелі;
- 12 великих листя салату;
- 1 баночка маслин (без кісточок);
- 16 невеликих маринованих огірочків;
- 2 пакети житніх сухариків;
- 100 гр. майонезу.
Для маринаду:
- 1 лимончик;
- 3 ст.л. масла оливи;
- 2 часникових зубків;
- 1 ст.л. медку;
- 1/3 ч.л. перчика;
- 0,5 пучка свіжої петрушки.
Салат цезар з рибою рецепт:
- Рибу споліскуємо, обсушуємо, ріжемо порційними шматочками.
- Лимон катаємо по столу, видавлюємо сік. Змішуємо його з оливковою олією і рідким медом. Якщо мед густоват, то його можна розпустити на водяній бані.
- Часник очищаємо, подрібнюємо в кашку, додаємо в маринад. Приправляємо перчиком, їдальнею сіллю, розмішуємо. Туди ж додаємо товчену зелень петрушки.
- Обмазавши шматочки маринадом з усіх боків, залишаємо маринуватися на годину.
- Викладаємо червону рибу на гриль, смажимо поперемінно, то з одного, то з іншого боку по 2-3 хвилини. В цілому риба повинна смажитися не більше ніж 10 хвилин, щоб м’ясо не пересохло.
- Мариновані огірочки споліскуємо і, нарізавши невеликими брусочками, складаємо в миску.
- Салатні листя також миємо, обсушуємо, нариваємо руками на середні шматочки. Зелень складаємо до огірків.
- Охолоджену рибу очищаємо від шкіри і кісток, розбираємо руками на середні шматочки, додаємо до вже підготовленим інгредієнтам.
- Маслини розрізаємо навпіл, сир крупно натираємо.
- Всі складові з’єднуємо, заправляємо майонезом, перемішуємо.
- Розкладаємо салатик в порційні тарілки, посипаємо кожну порцію житніми сухариками.
Салат цезар по русски – рецепт
Салат «Цезар» вже ціле століття користується завидною популярністю. Останнім часом прижився варіант салат з червоними сортами рибки. Це легке в плані калорій і дуже смачна страва. Для його приготування підійде варена, слабкого засолу рибка або риба-гриль. В даному рецепті використовується як раз останній варіант.
Набір продуктів на 4 порції:
- 400 гр. філе червоної рибки;
- 0,5 білого багета;
- 100 гр. листя салату;
- 50 гр. сиру пармезану;
- 2 свіжих яйця;
- 1 ч.л. діжонськой горчічкі;
- 0,5 лимона;
- 2/3 ст. маслечка оливи;
- 1 ч.л. вустерського соусу;
- 10 помідорів чері;
- 1 часниковий зубочек;
- по 1 щіпці чорного перчика і солі.
Як приготувати соус цезар і салат:
- Готування страви починаємо з підготовки рибки. Філе споліскуємо, обсушуємо, очищаємо від шкіри, скроплюємо соком лимона, солимо, перчимо, залишаємо на холоді для маринування на півгодини.
- Тим часом готуємо крутони (білі сухарики). З багета знімаємо кірки, м’якуш ріжемо кубиками. Викладаємо майбутні сухарики на деко з пергаментом, скроплюємо рослинним маслом, солимо і перчимо. Запікаємо в духовці до красивого рум’яного кольору. Висипаємо на тарілку для охолодження.
- Замариновану рибу дістаємо з холодильника, змащуємо шматочки вершковим маслом. Запікаємо її в духовці або смажимо на грилі. Даємо рибку повністю охолонути.
- Вимиті обсушені салатні листя рвемо руками невеликими шматочками.
- На дрібній тертці трьом пармезан.
- Сирі яйця гарненько моєму, відокремлюємо желточкі. Білки ж використовуємо для випічки або іншого блюда, а на основі жовтків продовжуємо готувати соус.
- Часник очищаємо, розтираємо його в ступці з Солько, перчиком, діжонськой горчичкой і яєчними жовтками. Додаємо вустерский соус, лимонний сік. Суміш переливаємо в ємність для збивання. Не зупиняючись, збиваємо соус віночком, по чуть-чуть підливаючи тонкою цівкою масло оливи. Соус для Цезаря чимось нагадує рідкий майонез.
- На блюдо викладаємо салат, посипаємо його половиною пармезану, скроплюємо соусом, перемішуємо.
- На подушку із зелені викладаємо шматочки риби і крутон, поливаємо все соусом. Зверху засипаємо салат сиром, що залишився і прикрашаємо половинками черрі. Салат готовий.
Для вас ми також зібрали і інші цікаві варіанти приготування даного салату, наприклад, цезар домашнього приготування, цезар з копченою куркою і цезар з анчоусами.
Цезар салат з сьомгою
Болгарський перець є частим гостем в салатах. Ось і в цьому варіанті «Цезаря» солодкий перець додає соковитості страви і приємний присмак.
Набір продуктів на 4 порції:
- 3 м’ясистих солодких перців;
- 350 гр. слабосоленої червоної риби;
- 2 свіжих огірочка;
- 2 пачки білих сухариків;
- 6 свіжих яєць;
- 0,5 лимона;
- 70 гр. твердого сирка;
- 5 листя салату;
- 4-6 королівських креветок;
- 5-6 ст.л. нежирного майонезу.
Цезар з сьомгою рецепт:
- Перчик і огірочки ретельно миємо. З перцю виймаємо серцевину, м’якоть нарізаємо тонкою соломочкой. В огірків відрізаємо попку, нарізаємо тонкими півкільцями.
- Салат миємо, обсушуємо. Пару листочків викладаємо на тарілку цілими, іншими рвемо руками на шматочки. Викладаємо на тарілку в човник з цілого салату. Все скроплюємо лимонним соком.
- Курячі яйця опускаємо в холодну підсолену воду, після закипання варимо 7 хвилин. Перекладаємо їх в крижану воду. Остигнули яйця очищаємо від шкаралупи, нарізаємо досить великими шматочками.
- Сир крупно трьом, відкладаємо поки в сторону.
- На тарілку з салатом викладаємо огірочки, солодкий перчик, рибу, яйця, сухарики. Всі інгредієнти приправляем сіллю, перцем, заправляємо майонезом і присипаємо тертим сиром.
- Зверху салат прикрашаємо очищеними королівськими креветками.
Обов’язково приготуйте салат «Цезар» з червоною рибою. Він відрізняється від традиційного салату ніжнішим і вишуканим смаком. Вас здивує незвичайне гармонійне поєднання смаків. Залежно від виду червоної риби, яка буде використовуватися в рецепті, поміняються відтінки смаку. Експериментуйте з складовими салатів і рецептурами соусів. В результаті ви обов’язково знайдете ідеальний рецепт «Цезаря» з червоною рибою. Приємного всім апетиту!