Для тих, хто не вживає продукти тваринного походження, придумано безліч рецептів, які, як і звичайні страви класичного походження, виходять дуже смачними. У складі звичайної, знайомої всім «Оселедці під шубою» з тваринних продуктів тільки сама оселедець і майонезна заправка.
Придумано безліч додаткових продуктів, як приготувати «Шубу з оселедцем» дотримуються вегетаріанського харчування, а також заправка замінена на продукт немолочного походження. Відомо, що є кілька видів вегетаріанців, деякі з них дозволяють собі вживати молоко і яйця, для них немає жорстоких рамок щодо вживання майонезу. Для тих, хто не приймає в їжу такі продукти, є заправки з продуктів без молока і яєць.
Для цінителів оселедця під шубою, пропонуємо приготувати оселедець з яйцем під шубою, скумбрію під шубою, оселедець з сиром, і царську шубу.
Салат під шубою вегетаріанський
Сухі водорості норі, додані в салат, розм’якшуються під впливом заправки, стають приємними на смак. Подобається багатьом, навіть тим, хто завзятий любитель м’ясних продуктів. Смак формує доданий свіжий огірок, який чудово поєднується з вареними овочами. А сир з копченим присмаком додасть трохи пікантності, підвищить апетит.
Інгредієнти оселедця під шубою:
- Буряк – 220 г;
- Морква – 190 г;
- Картопляні бульби – 240 г;
- Огірок зелений – 160 г;
- Водорості норі – кілька листів;
- Сир ковбасний – 250 г;
- Кунжутне насіння – 15 г;
- Сметана – 80 мл;
- Гірчиця – 35 г;
- Ароматні спеції (за смаком) – 12 г;
- Сіль – 7 м
Вегетаріанський салат під шубою:
- Для заправки необхідно змішати в кухонному комбайні сметану, бажано, з низьким відсотком жирності, разом з гірчицею. В кінці змішування посипати соус улюбленими спеціями (можна взяти перець, коріандр або ароматні трави), додати сіль. Мазати кожен шар салату.
- Для того щоб процес приготування пішов швидше, необхідно заздалегідь відварити все овочі в шкірці або запекти їх в духовці. Остання порада дозволить зберегти максимум корисних властивостей в продуктах. Після приготування коренеплодів, очистити їх від верхнього шару, пропустити через великі отвори терки.
- Оселедець під шубою послідовність шарів: на тарілку першим шаром покласти картоплю, вирівняти його і полити заправкою.
- Листи норі порвати на невеликі шматочки, щоб зручніше було вживати в їжу, викласти їх рівним шаром в блюдо.
- Свіжий огірок необхідно брати тільки молодий, без великих насіння. Відрізати його по краях, щоб не потрапила можлива гіркота з краю, нарубати його тонкою соломкою, вистилати ними наступний шар.
- Сир протерти через великі отвори терки. Для більш легкого додавання коментарів можна потримати його близько 20 хвилин в морозилці. Викласти його на огірки.
- Варену моркву, протерту через тертку покласти в салат наступним шаром.
- Завершує блюдо буряк, яка рівним шаром повинна лягти в страві. Салат можна прикрасити трохи підсмаженими на сухій сковороді насінням кунжуту.
РАДА: Якщо не хочеться псувати ніжний смак закуски сильним копченим присмаком, можна зрізати верхній, коричневий шар, тоді залишиться ніжний вершковий сир, а в сукупності з іншими продуктами складно буде зрозуміти, що це саме ковбасний.
Оселедець під шубою вегетаріанська
Гриби, як відомо, дуже ситний продукт, який може замінити м’ясо. До того ж, вони дуже смачні, це додає вегетаріанського страви особливу привабливість. Можна використовувати як свіжі, так і мариновані грибочки. Найкраще виходить з обсмаженими печерицями на пісному маслі, з додаванням ріпчастої цибулі.
Інгредієнти для салату оселедець під шубою:
- Свіжі печериці – 340 г;
- Лук ріпка – 90 г;
- Картопляні бульби – 170 г;
- Морква – 160 г;
- Буряк – 210 г;
- Мариновані огірки – 130 г;
- Майонез, дозволений в пост – 110 мл;
- Пісне масло – 65 мл;
- Сіль – 6 м
Вегетаріанська оселедець під шубою:
- Гриби промити водою, очистити від верхніх плівок і забруднень, потім нашаткувати на часточки і обсмажити на підігрітому маслі в сковороді. Коли випарується вся вода, і гриби вже будуть трохи присмажуватися, очистити цибулю, нашаткувати його дрібно, додати в сковороду. Посолити її вміст, викласти готові гриби в плоску тарілку, на якій буде подаватися закуска. Змастити майонезним соусом, який буде необхідно додавати після кожного шару.
- Зварити коренеплоди до готовності, потім очистити їх від шкірки, подрібнити за допомогою великих отворів терки. На гриби викласти шар картоплі.
- Солоні огірки найкраще подрібнити так само, як і інші овочі, за допомогою терки. Віджати трохи зайвий розсіл, який накопичився в огірках, викласти все в закуску.
- Морква, яка раніше була подрібнена через тертку, викладається на солоні огірки.
- Останній шар – буряковий. Він повинен закрити всі продукти, які знаходяться нижче, акуратно і рівно завершувати салат.
Рецепт оселедець під шубою салат
Замість риби, в вегетаріанському варіанті можна використовувати дари моря, наприклад, морську капусту. Вона прекрасно впишеться до смаку до інших складових рецепта, до того ж, додасть страві неповторний солонуватий, морський аромат. Ніжний ропні сир додасть вершковий смак, а ядра волоського горіха – приємну мускатну нотку.
Список інгредієнтів для приготування 4 порцій:
- Картопля – 190 г;
- Морква – 160 г;
- Буряк – 210 г;
- Капуста морська – 330 г;
- Сир розсолу – 120 г;
- Зерна волоського горіха – 70 г;
- Сметана – 120 мл;
- Сіль – 7 г;
- Ароматні спеції – 8 м
Оселедець під шубою салат рецепт вегетаріанський:
- Зварити картоплю, моркву і буряк до готового стану, потім очистити їх від шкірки, протерти через тертку. На блюдо викласти першим шаром картоплю, яку необхідно змастити заправкою зі сметани. У неї потрібно додати сіль і пряні спеції, щоб трохи відтінити присмак, зробити його більш пікантним. Додавати заправку потрібно після кожного шару.
- Оселедець під шубою шари по порядку: на картоплю викласти шар морської капусти, попередньо злив з неї маринад.
- Подрібнити невеликими шматочками ропні сир, укласти його на морську капусту.
- Терту моркву додати в салат.
- За нею укласти рівним шаром буряк, вирівняти її за допомогою сметани.
- Волоські горіхи прожарити на сухій сковороді, подрібнити в крихту, прикрасити їй салат.
РАДА: Для того щоб аромат спецій розкрився сильніше, необхідно використовувати мелені вручну спеції, які розминають ступкою.
Як робити салат під шубою
Дане страву має велику перевагу, за рахунок своєї цікавої заправки, яка прекрасно підкреслює всі смакові якості страви. Цікавий, трохи пікантний смак сподобається особливо тим, хто любить що-небудь гостре. Доданий солоний огірок відмінно поєднується з вареними овочами, а копчений сир не робить блюдо занадто нудним.
Продукти для приготування 4 порцій:
- Картопля – 180 г;
- Морква – 150 г;
- Буряк – 190 г;
- Огірок маринований – 130 г;
- Сир підкопчений – 160 г;
- Сметана соєве – 90 мл;
- Сіль – 6 г;
- Суміш ароматних перців – 4 г;
- Цукор – 6 г;
- Гірчиця гостра – 20 мл;
- Куркума – 15 г;
- Пісне масло – 35 мл.
Як зробити оселедець під шубою:
- В першу чергу варто приготувати заправку, так як їй необхідно буде промащувати всі шари салату. Для цього в кухонному комбайні потрібно змішати сметану разом з олією, при цьому, додавши гірчицю готову, сіль, цукор і спеції. Вийде густо соус, який варто наносити на кожен продукт.
- Відварити до готового стану овочі, потім очистити їх від шкірки, протерти через великі отвори терки. Викласти на блюдо картоплю першим шаром.
- На картоплю викласти нарізаний дрібно маринований огірок. Якщо протерти його також через тертку, то слід віджати зайву вологу.
- Копчений сир подрібнити на невеликі сегменти, укласти в салат.
- Верхній шар прикрасить терта буряк, яка буде покрита шаром заправки.
Готуємо оселедець під шубою дотримуються вегетаріанського харчування
Багатьом подобається даний салат за його нестандартність і простоту в приготуванні. Навіть ті, хто не сидить на вегетаріанському харчуванні, все одно із задоволенням вживають це блюдо. Вся справа в баклажанах, які є основним інгредієнтів в цьому варіанті салату «Під шубою». При змішуванні з іншими продуктами виникає ілюзія, що вживаєш закуску з грибами. Якщо не оповістити людини заздалегідь, що знаходиться в складі страви, то більшою мірою ймовірності, гість помилиться, якщо почне вгадувати.
Продукти, необхідні для приготування 4 порцій салату:
- Бульби картоплі – 190 г;
- Морква – 170 г;
- Буряк – 210 г;
- Баклажан – 320 г;
- Пісне масло – 140 мл;
- Соєве молоко – 80 мл;
- Гірчиця солодка – 25 г;
- Сіль – 7 г;
- Сік половини лимона;
- Цукор – 15 г.
Етапи приготування страви:
- Для того щоб приготувати домашній майонез, необхідно в соєвому молоці розчинити сіль і цукор, додати гірчицю і лимонний сік. Почати збивати дану суміш, а коли всі продукти добре змішаються, додати тонким струменем пісне масло. Від цього соус почне добре густіти. Мазати даної заправкою необхідно всі верстви в оселедця під шубою.
- Зварити коренеплоди (картоплю, моркву і буряк), потім очистити від шкірки, натерти на тертці з великими отворами.
- Оселедець під шубою рецепт шари: викласти картоплю першим шаром на тарілку.
- Баклажани промити, нарізати на шматочки і обсмажити на олії до готовності, поки не почне з’являтися скоринка. Потім викласти їх на серветку, щоб стік зайвий жир, а потім додати в салат даний продукт.
- Відварну і натерту моркву викласти на баклажани.
- Завершити салат шаром з буряка.
РАДА: Щоб з баклажанів пішла вся гіркота перед готуванням, необхідно нарізані шматочки занурити на півгодини в солону воду. Після цього овоч Просолов, тому при готуванні його не потрібно додатково підсолювати.
Цей варіант салату відмінно підходить як для вегетаріанців, так і для тих, хто тримає пости, так як блюдо виходить дуже пісним, але до того ж, шалено смачним. Своєрідність в харчуванні – це для багатьох риса, за яку страшно переступати, але насправді, сьогодні багато чого придумано для зручності людей, тому не потрібно буде себе обмежувати в чому, можна жити з користю, і, при цьому, смачно харчуватися.