Ще з самого дитинства неможливо собі уявити святковий стіл без Олів’є, легендарної Оселедця під шубою, ну і, звичайно ж, салату Мімоза класика. Тільки от чомусь зараз закуска виходить не такий, чогось ми або не додаємо, або явно з чимось переборщуємо. Але озброївшись рецептурою класичної Мімози, нарешті стане можливим приготування того самого дивного блюда. Як приготувати салат мімоза класичний ви зможете дізнатися сьогодні з нашої статті.
Салат мімоза рецепт класичний рецепт
Класичний рецепт мімози має на увазі додавання вершкового масла. Саме цей компонент робить блюдо неймовірно живильним, соковитим і ароматним.
На нашому сайті ви знайдете і інші цікаві варіанти рецептур салатів, які ідеально підходять для новорічного застілля і обіднього столу, наприклад, олів’є з яблуком або класичний.
Будуть потрібні:
- 1 банка консервованої сайри;
- 1 цибулина;
- 50 гр. масла вершкового;
- 70 гр. сиру;
- 50 гр. майонезу;
- 3 яйця.
Салат мімоза класичний рецепт:
- Масло слід попередньо заморозити, з цією метою продукт на пару годин кладуть в морозильник.
- Яйця відварити, після чого остудити і очистити від шкаралупи.
- Яєчні білки натерти на тертці.
- Жовтки розім’яти виделкою, щоб вийшла крихта.
- Сир слід натерти на тертці.
- З консервів злити рідину, прибрати кістки, а філе розім’яти виделкою.
- Лук очистити і нарізати мініатюрними кубиками.
- У підготовлену для салату посуд викласти натерті білки.
- Наступний шар – твердий сир, потім додати подрібнену сайру.
- Перший шар, який необхідно промазати майонезом – це шар консервів.
- На рибу викласти цибулю і натерте на тертці масло.
- На завершення салат прикрасити подрібненими жовтками.
Мімоза салат класичний з картоплею
Такий рецепт був оптимальний саме для радянських часів, коли з найпростіших і завжди доступних продуктів можна було приготувати святковий салат. Блюдо і готується швидко, і виходить смачним, а головне – зовсім не дорогим.
Будуть потрібні:
- 2 картоплини;
- 2 морквини;
- 1 цибулина;
- 3 яйця;
- 1 банка рибних консервів;
- 50 гр. майонезу;
- 10 гр. зелені.
Класичний салат мімоза:
- Овочі та яйця слід відварити і після охолодження очистити.
- Потім коренеплоди, жовтки і білки натерти на тертці в різні тарілки.
- З консервів злити масло, прибрати кісточки і подрібнити виделкою.
- У салатницю викласти перший з шарів – картопля, який треба промазати майонезом.
- Далі додати подрібнену рибу і цибулю, на який при бажанні можна полити трохи масла, що залишився від консервів.
- Після просочення маслом, викласти моркву і намалювати майонезну сіточку.
- На завершення викласти терті яєчні білки і жовтки.
- Для якісної просочення всіх верств, салат бажано поставити на пару годинок в холодильник.
Наші кулінари з радістю поділилися з читачами та іншими рецептами салатів в класичному виконанні, наприклад, олів’є зі свіжим огірком, мімоза з яблуком, і, звичайно, рибний салат для свята.
Рецепт салату мімоза класичний з рисом
Рис – це не тільки можливість збільшити кількість готового продукту. Завдяки цьому компоненту, «Мімоза» виходить більш ситної і в той же час повітряної.
Будуть потрібні:
- 1 банка консервів сардини;
- 3 яйця;
- 1/3 склянки рису;
- 2 морквини;
- 1 цибулина;
- 40 гр. майонезу.
Класичний рецепт салату мімоза:
- Яйця відварити до твердого жовтка, остудити і очистити від шкаралупи. Білки відокремити від жовтків і натерти в різні тарілки.
- Помити і відварити моркву. Як тільки коренеплід буде готовий, його слід остудити, потім почистити і натерти на тертці.
- Рис добре промити і зварити.
- Рибу дістати з банки, обсушити серветкою, позбавити від кісток і розім’яти виделкою.
- Лук звільнити від лушпиння і нашаткувати.
- У підготовлену салатницю викласти рис і змастити майонезом.
- Поверх шару додати рибу і просочити соусом.
- Після викласти цибулю і білок. Змастити майонезом.
- Наступною буде морква, яку потрібно промазати соусом і посипати жовтками.
- Для просочення готовий продукт поставити в холодильник на годину.
Рецепт мімози класичний з лососем
Саме з такими консервами, як лосось, Мімоза вже не просто салат, а вишукане, шляхетне, царський блюдо, від якого всі без винятку будуть в захваті.
Будуть потрібні:
- 2 морквини;
- 1 банка консервів лосося;
- 2 картоплини;
- 3 яйця;
- 50 гр. майонезу;
- 2 шт. цибулі порею.
Салат мімоза рецепт класичний покроковий:
- Спочатку відварити все овочі та яйця.
- Після охолодження готових продуктів, їх слід очистити.
- Лук промити і нашаткувати.
- З консервів злити всю рідину і прибирати кістки. Тільки після цього рибу можна подрібнити виделкою.
- Першим шаром в салаті виявиться лосось, рибу слід рівно викласти на дно салатниці і змастити майонезом.
- Яєчний жовток відокремити від білка. Для наступного шару знадобиться тертий білок.
- На наступному етапі натерти і викласти моркву. Блюдо знову змастити майонезом.
- Після додати шар цибулі, який також слід просочити соусом.
- Далі викласти картоплю і майонез.
- На завершення салат прикрасити подрібненим яєчним жовтком і на пару годин поставити в холодильник.
Рецепт класичної мімози з тунцем
Тунець – одна з небагатьох риб, що володіють особливим смаком, який відчувається навіть у консервах. Відповідно і кулінарний шедевр, приготований з цих консервів стане затребуваним стравою на вашому столі.
Будуть потрібні:
- 2 морквини;
- 2 картоплини;
- 1 цибулина;
- 1 банка консервів тунця;
- 3 яйця;
- 60 гр. майонезу;
- 10 гр. зелені.
Шари салату мімоза класичний:
- Спочатку необхідно в різних каструлях відварити картоплю, яйця і моркву.
- Продукти, які вже пройшли термічну обробку, слід остудити і очистити.
- Яєчний жовток відокремити від білка.
- Білок дрібно нарізати ножем.
- Варені овочі окремо натерти на тертці.
- Лук очистити від лушпиння і нарізати кубиками.
- Рідина з консервів злити, кісточки вибрати, а сам тунець дрібно подрібнити виделкою.
- Першим шаром викласти картоплю і змастити майонезом.
- За коренеплодом додати тунець, який так само слід просочити білим соусом.
- Потім викласти цибулю і намалювати майонезну сіточку.
- Додати шар моркви.
- Рівномірно розподілити змішані з майонезом білки і жовтки, прикрасити салат промитої гілочкою зелені.
- Перед подачею на стіл, рекомендується дати страві настоятися в холодильнику протягом півгодини.
Важливо! Слід пам’ятати, що майонез в салаті далеко не найголовніший продукт. Соус використовується лише для просочення шарів. Ні в якому разі не потрібно його викладати величезну кількість. Через майонезного достатку блюдо просто може «поплисти», та й смак основних компонентів буде відчуватися дуже приглушено.
Оригінальна, класична рецептура завжди викликає особливий інтерес. Це свого роду загадка, частинка історії. Адже ніколи достеменно невідомо, яким же блюдо було на самому початку. Приготування салату в оригінальному варіанті здається неймовірно складним, але не у випадку з Мімозою. Класична рецептура виявляється на практиці ще простіше і доступніше, ніж всі сучасні варіанти. Готувати такий салат – суща дрібниця і величезне задоволення.