Салат олів’є «Столичний» прекрасний тим, що готується він дуже швидко і з ним впорається будь-який початківець кулінар. А ще чудесность його в тому, що зібрати його можна з найдоступніших і звичних продуктів. І подобається дітям через ковбасу. Сьогодні саме з нею ми і розберемо, як приготувати салат «Столичний».
Салат столичний з яблуком
Подарувати трохи соку і свіжості Столичному салату може просто яблуко. Не бійтеся, воно відмінно поєднується з іншими продуктами, будь то картопля або ковбаса. До того ж, це ще й дуже корисно!
Салат столичний інгредієнти:
- 380 грам вареної ковбаси;
- 4 середніх картоплини;
- 1 кисло-солодке яблуко;
- 3 середніх солоних огірка;
- зелень;
- 70 грам консервованого зеленого гороху;
- 1 маленька пачка майонезу;
- 1 маленька головка цибулі;
- 2 невеликих моркви;
- 3 яйця;
- цукор і спеції.
Технологія приготування салату столичного:
- Насамперед потрібно зварити коренеплоди і яйця. Буде краще, якщо варити все в трьох окремих ємностях і воду при цьому трохи посолити. Морква і картопля промити перед тим, як кинути в воду. Варити до повної готовності (вони повинні легко протикати ножем). Далі воду злити і остудити, щоб можна було зняти шкірку. Далі нарізати кубиками. Яйця відварити до твердого жовтка, остудити під проточною водою і, поки вони мокрі, зняти шкаралупу. Також порізати.
- Варену ковбасу нарізати соломкою або кубиком.
- Огірки теж потрібно порізати. Якщо шкурка занадто тверда або гумова, її можна не використовувати.
- Горох відкрити і злити маринад.
- Зелень дрібно нашаткувати.
- З цибулі зняти лушпиння і дрібно нарізати.
- Яблука помити, зняти шкірку і видалити серцевину, порізати кубиками.
- Змішати всі інгредієнти, заправити майонезом, додати спеції. Якщо яблуко занадто кисле, можна додати цукор.
- Дати настоятися мінімум 2 години в прохолодному місці.
Порада: щоб яблуко не окислювалося (тобто не потемніло), збризніть його лимонним соком. Також важливо вибирати якісну ковбасу, інакше можна сильно зіпсувати смак і навіть отруїтися. Ковбаса повинна мати рівномірний колір, не бути занадто блідою або насиченою, в ній не повинно бути якихось шматочків і вона не повинна розвалюватися, коли ви її ріжете. Іноді буває навіть так, що при нарізці ковбаса перетворюється в кашу. Від такого продукту краще відмовитися. Запитайте у знайомих, де вони беруть якісний продукт, або самі знайдіть перевірений часом джерело.
Рецепт столичний салат
Копченості м’ясного продукту в цій варіації салату передасться решти інгредієнтів, що подарує всьому салату нову цікаву нотку. Головне – вибрати якісний продукт, а процес приготування залишається незмінним.
Список інгредієнтів:
- 5 середніх картоплин;
- 200 грам копченої ковбаси;
- банка консервованого зеленого гороху;
- 4 середніх солоних огірка;
- 4 яйця;
- 5 столових ложок майонезу;
- 2 середніх моркви;
- зелень.
Салат столичний з ковбасою класичний рецепт:
- Для економії часу спочатку необхідно взятися за коренеплоди. Їх потрібно помити і поставити варитися до повної готовності (вони повинні бути м’якими). Краще робити це в різних ємностях. Якщо вариться все разом, то морква потрібно витягнути раніше, ніж картопля. Потім плоди остудити і зняти шкірку. Далі нарізати кубиками.
- Яйця теж потрібно зварити до твердого жовтка, потім остудити в холодній проточній воді, зняти шкаралупу, поки мокрі. Порізати.
- Огірки потрібно нарізати таким же способом. Якщо шкірка дуже тверда, її можна виключити і використовувати тільки м’якоть.
- Ковбасу звільнити від плівки і порізати соломкою.
- Зелень дрібно нашаткувати.
- Банку гороху відкрити і злити маринад.
- Всі продукти змішати в одній мисці, заправити майонезом і поперчити за смаком. Якщо в копченої ковбаси досить спецій, то залишається тільки посолити.
- Дати просочитися інгредієнтів в прохолодному місці мінімум 2 години.
Порада: консервований горох можна спокійно замінити свіжим. Також можна поступити і з морквою. Салат вийде більш «хрустким».
Салат столичний з ковбасою рецепт
Літня варіація салату Столичний. Огірковий сік молодих овочів чудово доповнює інші овочі, навіть трохи просочує їх. А також яскрава шкурка огірка перетворює салат ще одним кольором.
Список інгредієнтів:
- 2 середні моркви;
- 330 грам вареної ковбаси;
- 1 головка цибулі;
- 4 огірка;
- банка консервованого зеленого гороху;
- пір’я зеленої цибулі;
- 5 яєць;
- 1 маленька пачка майонезу.
Салат столичний рецепт з ковбасою:
- Спочатку моркву і картоплю треба помити. Далі зварити в підсоленій воді до повної готовності. Коли коренеплоди охолонуть, з них потрібно зняти шкурки. Після цього нарізати кубиками.
- Банку гороху відкрити і злити маринад.
- Огірки помити і перевірити на гіркоту. Якщо вона відчувається, то шкірку очистити і використовувати тільки м’якоть. Порізати кубиками.
- Яйця зварити до твердого жовтка, далі охолодити під проточною водою і зняти шкаралупу, поки вони мокрі. Нарізати.
- Варену ковбасу очистити від плівки і нарізати рівними кубиками.
- З цибулі зняти лушпиння і дрібно нашаткувати.
- Зелену цибулю нарізати маленькими кружечками.
- Всі продукти змішати в одній мисці. Додати сіль та інші спеції. Заправити все майонезом, знову ретельно перемішати.
- Залишити просочуватися в прохолодне місце мінімум на 2 години.
Порада: щоб урізноманітнити салат, в нього можна покласти мариновану цибулю кільцями. Для цього знадобиться оцет, вода і цукор. Маринуватися цибуля має мінімум 30 хвилин. Далі злити і можна використовувати. Якщо потрібно просто зменшити сильну гіркоту цибулі, слід його порізати і обдати окропом, злити його. Готово!
Столичний салат класичний
Настав час для екзотики. Якщо ви все ще боїтеся додавати незвичайні продукти в традиційні салати, то вашому страху прийшов кінець. Солодкий ананас так сподобається в поєднанні з солоними продуктами, що захочеться взяти і другу порцію!
Список інгредієнтів:
- 2 курячих філе;
- 100 грам вареної ковбаси;
- 0,5 банки консервованого ананаса;
- 1 середня морква;
- 4 середніх картоплини;
- 1 маленька пачка майонезу;
- 1 головка цибулі;
- спеції.
Рецепт столичного салату:
- Спершу потрібно розібратися з м’ясом. Філе необхідно оглянути на наявність плівки і жилок, видалити їх. Далі кинути його в киплячу воду, в якій вже є сіль і лист лавра. Варити 25 хвилин, потім витягнути і остудити. Нарізати кубиками або розділити на волокна.
- Морква і картопля відправляються варитися. Попередньо помити їх від бруду. Буде краще, якщо варитися вони все ж будуть окремо один від одного, так як час на підготовку у них різний. Далі остудити коренеплоди, зняти з них шкірку і також порізати.
- Лук звільнити від лушпиння, дрібно нашаткувати, обдати окропом, щоб прибрати гіркоту. Воду злити.
- Банку з ананасом відкрити і злити сироп. Кружечки розрізати на кілька невеликих частин.
- З вареної ковбаси зняти плівку і нарізати її кубиками.
- Змішати всі інгредієнти, заправити білим соусом. Додати сіль та інші спеції за бажанням.
- Дати настоятися салату мінімум 2 години в прохолодному місці.
Порада: якщо є можливість і бажання, то можна купити свіжий ананас замість консервів. Подивіться кілька відеороликів в інтернеті, як вибрати стиглий плід. Далі його необхідно почистити, бадилля зрізати. Все інше – як в рецепті. Слід зазначити, що свіжий ананас менш солодкий, ніж консервований, так як він без сиропу. Беріть продукти в перевірених місцях!
Столичний салат з ковбасою
Цікавий варіант, якщо є любителі капусти. До того ж, вона – такий же доступний продукт навіть взимку, як і інші. Краще вибирати качан, де зелені більше, ніж білої частини. Тоді плід буде м’якше і швидше просочиться.
Список інгредієнтів:
- 0,5 маленького качана капусти;
- 1 головка цибулі;
- 150 грам копченої ковбаси;
- 7 столових ложок майонезу;
- 0,5 банки консервованого зеленого гороху;
- 3 середніх картоплини;
- зелень.
Салат столичний з ковбасою:
- Для економії часу спочатку потрібно зайнятися картоплею. Він буде смачніше, якщо його запекти. Для цього потрібно відмити плід від бруду, загорнути у фольгу і пропекти в духовці. Далі остудити і очистити від шкірки. Якщо не хочеться возитися, то можна просто помиту картоплю кинути в воду з сіллю і зварити, поки він не буде м’яким. Далі злити, остудити, очистити і нарізати кубиком.
- З капусти зняти два-три перших листа, добре промити. Далі її потрібно нашаткувати, і чим дрібніше, тим краще. Якщо в капусті багато твердої білої частини, її взагалі можна порізати кубиками.
- З цибулі зняти лушпиння, нарізати тоненькими півкільцями. При високій гіркоти обдати окропом і злити воду.
- Горох відкрити і злити маринад.
- Ковбасу звільнити від плівки і нарізати соломкою.
- Далі всі інгредієнти потрібно змішати. Додати майонез. Знову перемішати і посолити.
- Зелень нашаткувати і посипати зверху на блюдо.
- Дати салату настоятися мінімум 2 години в прохолодному місці.
Порада: можна взяти не тільки білокачанну капусту. Підійде савойська, пекінська і так далі. Навіть варіант айсберга розглядається. Тим більше, всі ці капусти набагато м’якше, в них більше зелені, а це значить, що час на просочення майонезом скорочується. А щоб така зелень довше залишалася свіжою, її можна скропити лимонним соком.
Столичний салат з ковбасою при будь-якому розкладі виходить смачним і дуже ситним, адже в ньому є картопля – самий висококалорійний овоч і коренеплід одночасно. Та й ковбаса теж має в собі багато енергетичної цінності. Такий салат може спокійно замінити гарнір в повсякденному житті, тим більше, що він готується так швидко і легко, а інгредієнти є в кожному холодильнику. Поєднуйте різні види м’яса і овочів, щоб салат набував більше варіацій.