Все частіше в якості заправки для вінегрету використовують майонез, завдяки якому блюдо набуває ніжний смак. Та й виглядає таке творіння більш презентабельно. Чим корисний «Вінегрет»? У зимову пору року – це просто джерело вітамінів. А якщо вас хвилює калорійний чи вінегрет з майонезом, то просто замініть заправку на нежирну сметану і вживайте закуску навіть під час дієти!
Як зробити вінегрет в домашніх умовах
Для вінегрету характерна приємна кислинка, яка і є його основною характеристикою. Але дана рецептура передбачає приготування солодкого, а не кислого страви. Дане рішення є незвичайним і оригінальним. Таким салатом вінегрет з радістю поласують навіть дітки, нагодувати овочами, яких вкрай проблематично.
Що потрібно в вінегрет рецепт:
- 1 буряк;
- 3 картоплі;
- 1 морквина;
- 2 яблука;
- 400 гр. консервованої кукурудзи;
- 2 яйця;
- 1 солоний огірок;
- 100 гр. майонезу.
Як вінегрет готувати:
- Буряк з використанням щіточки потрібно якісно вимити, після чого загорнути у фольгу і запекти в духовці. По завершенню процесу, коренеплід остудити, очистити і нарізати кубиками.
- Картоплю і моркву помити і відварити. Остигнули овочі очистити від шкірки і подрібнити в розмір з буряком.
- Яблука помити, очистити і подрібнити невеликими шматочками.
- Яйця відварити до твердого жовтка, остудити, очистити від шкаралупи, нарізати.
- Огірки порізати на шматочки.
- Кукурудзу відкинути на друшляк, дочекатися поки стече маринад.
- Всі компоненти об’єднати в салатник, заправити майонезом і перемішати.
Важливо! Запікати буряк потрібно попередньо загорнувши в кілька шарів фольги. Завдяки цьому коренеплід вийде не сухий, а соковитий.
Вінегрет класичний рецепт з майонезом
Як альтернатива квасолі, в складі вінегрету досить часто використовується горошок. За рахунок цього час на підготовку багаторазово скорочується, адже відпадає необхідність тривалого відварювання бобів.
Будуть потрібні:
- 3 картоплі;
- 1 морквина;
- 1 буряк;
- 400 гр. консервованого горошку;
- 3 солоних огірка;
- 100 гр. майонезу;
- 1 пучок зеленої цибулі.
Покроковий рецепт вінегрету:
- Помити і відварити коренеплоди.
- Остигнули овочі очистити від шкірки, нарізати кубиками.
- Огірки подрібнити в розмір з коренеплодами.
- З горошку злити маринад.
- Зелень цибулі обполоснути, порубати.
- Всі компоненти висипати в салатник, заправити майонезом і перемішати.
- Зверху закуску прикрасити рубаною зеленню цибулі.
Порада: в процесі нарізки продуктів потрібно намагатися, щоб розмір кубиків максимально відповідав розміру горошин. Тільки при цьому готовий продукт буде сприйматися як єдине ціле.
Рецепт і секрети приготування вінегрету
Поєднання квашеної капусти та консервованої кукурудзи – це дивовижний смаковий контраст, який притягує і заворожує. Заправлене майонезом блюдо виходить незвичайно вишуканим і при цьому не втрачає тих смакових якостей, за які став таким улюбленим цей овочевий салат вінегрет.
Будуть потрібні:
- 3 картоплі;
- 2 буряка;
- 1 цибулина;
- 300 гр. квашеної капусти;
- 2 морквини;
- 200 гр. консервованої кукурудзи;
- 2 мариновані огірки;
- 1 пучок зелені;
- 200 гр. майонезу.
Вінегрет з майонезом рецепт:
- Помити і відварити коренеплоди.
- Остигнули овочі очистити від шкірки, нарізати кубиками.
- Цибулину очистити від лушпиння, нашаткувати.
- Мариновані огірки подрібнити на невеликі шматочки.
- З кукурудзи злити зайву рідину, залишивши тільки необхідні для приготування зерна.
- Капусту віджати руками від маринаду, вкоротити смужки.
- зелень обполоснути, нарубати.
- Об’єднати всі компоненти, заправити майонезом, прикрасити зеленню і подавати на стіл.
Порада: калорійність вінегрету з майонезом можна знизити, якщо використовувати як соус нежирну сметану.
Як приготувати вінегрет рецепт
Особливість цього морського вінегрету не тільки у використанні майонезу і шпрот. Природно, таке приготування не є звичайним і стандартним, а відповідно притягує увагу своєю оригінальністю.
Будуть потрібні:
- 200 гр. шпрот;
- 3 картоплі;
- 2 морквини;
- 2 буряка;
- 1 цибулина;
- 100 гр. горошку;
- 100 гр. майонезу.
Вінегрет рецепт заправка та приготування:
- Шпроти потрібно спочатку звільнити від зайвого жиру. Це досить просто можна зробити, якщо викласти рибу хвилин на десять на паперовий рушник або звичайну серветку.
- Помити і відварити коренеплоди. Як тільки овочі охолонуть, почистити, нарізати кубиками.
- Цибулину очистити від лушпиння і нашаткувати.
- Горошок відкинути на друшляк і промити теплою водою.
- об’єднати всі овочі, заправити майонезом і перемішати.
- Зверху закуску прикрасити цілими рибками, посипати горошком.
- При бажанні можна оформити салат фігурками з овочів або зеленню.
Порада: щоб цибуля не виявився занадто гострим, овоч рекомендується попередньо замаринувати.
Салат вінегрет з майонезом і яйцем
Нестандартно, але дуже смачно – додати в «Вінегрет» яйця і заправити майонезом. Салат виходить більш ситним, ніж традиційний варіант і при цьому володіє необхідною, приємною кислинкою, за яку так і цінується.
Будуть потрібні:
- 2 буряка;
- 3 солоних огірка;
- 3 картоплі;
- 3 яйця;
- 1 морквина;
- 100 гр. квашеної капусти;
- 1 цибулина;
- 400 гр. зеленого горошку;
- 100 гр. майонезу;
- 1/3 ч. Л. соку лимона;
- 30 гр. зелені.
Етапи готування:
- Буряк помити, обернути в кілька шарів фольги і запекти в розігрітій духовці. По завершенню процесу запікання коренеплід остуджують і очищають, нарізають на кубики.
- Огірки подрібнюють на шматочки.
- Картоплю і моркву миють, відварюють. Остигнули коренеплоди чистять від шкірки і ріжуть в розмір з буряком.
- Яйця відварити, остудити в холодній воді і очистити від шкаралупи. Нарізати кубиками.
- Цибулину очистити від лушпиння, нашаткувати.
- Капусту при необхідності спочатку промити, потім трохи подрібнити.
- Горошок звільнити від розсолу.
- У мисочці майонез змішати з лимонним соком.
- Всі компоненти зсипати в салатник і заправити соусом.
Порада: дана рецептура не припускав додавання солі за рахунок того, що в цій страві присутні мариновані овочі, смак яких насичений спеціями.
Вінегрет в мультиварці заправлений не масло, а майонезом – це особливе блюдо, яке має низку переваг, якщо порівнювати з класичним варіантом. Частування виходить ситним і насиченим. Якщо ж є побоювання з приводу вінегрету користь чи шкода принесе магазинний соус, то можна приготувати заправку самостійно.