Сир сіртакі – це дивовижний продукт, що включає в себе величезну кількість корисних речовин і володіє незвичайним смаком. Додавання в «Грецький» салат саме цього сиру дозволяє створити на домашній кухні дивовижне блюдо з чудовими смаковими якостями. Як приготувати страву з сіртакі і соус для «Грецького» салату в домашніх умовах ви дізнаєтеся з нашої статті.
Можливо вам припаде до смаку рецепт грецького салату з бринзою.
Рецепт грецького салату з сиром сіртакі
Ця варіація знаменитого страви, мабуть, одна з найбільш вдалих і по-справжньому святкових. Поєднання одного з найдорожчих і смачних видів оцту з незвичайним сиром – в результаті виходить блюдо, яке має не тільки вишуканим смаком, але і незвичайним, витонченим ароматом.
Салат грецький – склад:
- 5 томатів;
- 4 огірка;
- пара солодких перчинок;
- чверть ч. л. орегано;
- чверть ч. л. солі;
- чверть ч. л. перчика меленого;
- сир сіртакі для грецького салату – 250 гр;
- 100 гр. оливок;
- 4 ст. л. масла оливок;
- 1 ст. л. оцту бальзамічного;
- 200 гр. салатних листочків.
Грецький салат – як приготувати:
- Насамперед необхідно приготувати заправку. З цією метою масло змішується з оцтом, орегано, перчиком і сіллю.
- Салатні листочки гарненько промиваються, просушуються на рушник з паперу, після чого просто рвуться на досить великі шматочки.
- Огірки обов’язково очищаються від шкірки, після чого ріжуться великими, але не надто, кубиками.
- Томати нарізаються у вигляді часточок.
- Сіртакі необхідно подрібнити до кубиків.
- З баночки з оливками зливається вся рідина, а самі ж вони просушуються трохи на рушник з паперу.
- Всі підготовлені продукти викладаються в відповідний салатник і перемішуються.
- На завершення в салат додається заправка, яка була приготовлена на самому початку.
Важливо! Заправляти готову страву соусом і перемішувати необхідно не за кілька годин до подачі, а безпосередньо перед нею. Якщо розмішати і заправити страву раніше, то продукти пустять велика кількість соку і будуть і виглядати непривабливо, і смак у нього не буде таким свіжим і вишуканим.
Наші читачі також готують цікавий і смачний салат грецький з пекінською капустою.
Класичний соус для салату грецький з сіртакі
У цій рецептурі використовується саме сир сіртакі і незвичайна лимонна заправка, завдяки якій блюдо і набуло такої популярності. Салат виходить неймовірно свіжим і в той же час досить поживним.
Рекомендуємо спробувати також рецептуру приготування класичного грецького салату з соєвим соусом.
Будуть потрібні:
- 4 томата;
- 200 гр. сіртакі для грецького салату;
- 1 цибулина (бажано червона);
- половина лимона;
- пара ст. л. масла оливок;
- 70 гр. оливок;
- пара огірків;
- 1 солодкий перець;
- 200 гр. салатних листочків;
- 1/4 ч. Л. солі;
- 1/4 ч. Л. орегано;
- 1/4 ч. Л. перчика меленого.
Соус для грецького салату – рецепт:
- Помідори слід нарізати на досить тоненькі дольки.
- Огірки спочатку очищаються від шкірки і лише потім нарізаються або часточками, або кубиками. Це вже кому як більше подобається.
- Лук завчасно очищається від властивої йому лушпиння і лише потім вже нарізається на тоненькі половинки кілець.
- Оливки витягуються з банки і розрізають на половинки.
- Сир потрібно просто подрібнити на рівні кубики.
- Листочки салату обов’язково потрібно промити і обсушити на рушник з паперу, після чого порвати на кілька частин.
- З солодкого перчика акуратно витягуються все насіння, після чого він просто нарізається на смужки.
- З лимона вичавлюється весь сік і відразу ж змішується з сіллю, маслом оливок, перчиком і орегано. Таким чином і готується знаменита заправка.
- Всі продукти складаються в одне блюдо, перемішуються і заливаються тільки що приготовленої заправкою.
Порада: приготування саме цього дивного блюда на увазі досить велику нарізку продуктів. Але при бажанні можна овочі подрібнювати і дрібніше. Так, наприклад, салатну зелень або пекінську капусту можна не просто рвати на частини, а нарізати тонкою соломкою. За рахунок цього салат набуває і більш вишуканий вигляд, і дещо інший, більш насичений смак. Та й є його за рахунок цього набагато приємніше і зручніше.
Грецький салат з перцем болгарським
Блюдо, як і годиться, виходить хрустким і вишукано свіжим. Але через додавання в нього маринованих корнішонів, набуває ще і пікантний, пряний відтінок. Така рецептура дозволяє приготувати особливий шедевр з чудовим смаком.
Ми також радимо вам приготувати для прикраси вашого столу грецький салат з фетаксой.
Будуть потрібні:
- 3 томата;
- пара огірків;
- 1 солодка перчинка;
- 100 гр. салатних листочків;
- 150 гр. сіртакі;
- 150 гр. корнішонів маринованих;
- пара ст. л. масла оливок;
- 1 зубок часнику;
- 1 ст. л. розсолу з огірків.
Грецький салат – рецепт приготування:
- Помідори потрібно промити і нарізати тоненькими шматочками.
- Свіжі огірочки просто на просто нарізаються великими кубиками.
- Перчик потрібно очистити від насіння і відразу ж акуратно порізати на квадратики.
- Листочки салату необхідно порвати на пару-трійку частин.
- Сир сіртакі нарізається по аналогії з огірками кубиками.
- Розсіл від корнішонів потрібно злити в окрему ємність, так як він буде потрібно для приготування надалі заправки.
- Самі ж корнішони слід розрізати на кілька частин.
- Всі підготовлені компоненти викладаються в салатник і перемішуються.
- В масло оливок додається розсіл, очищений і подрібнений пресом часник. Всі складові перемішуються.
- У салатник переливається тільки що приготовлена заправка і блюдо можна вважати готовим до подачі на стіл.
Порада: класична рецептура не має на увазі додавання м’яса. Але тим не менш. Для того, щоб зробити готовий продукт більш ситним і завершеним, можна додати в нього відварене куряче м’ясо, просто порване на великі скибочки. В цьому випадку вийде не легка закуска, а справжнє, самостійне блюдо, яке цілком може вгамувати голод. Тим більше, що саме курка чудово поєднується з сиром сіртакі і дивним чином перетворюється під дією заливки.
Як робити грецький салат – рецепт
Одна з переваг пекінської капусти перед салатним листочками – соковитість. А відповідно і блюдо в результаті виходить ще більш насичене, соковите і свіже. Використання ж такого продукту, як сир сіртакі надає готовому продукту особливий смак і навіть якусь пікантність.
Ви також можете спробувати цікавий рецепт приготування простого грецького салату.
Будуть потрібні:
- 200 гр. сиру сіртакі;
- 200 гр. капусти пекінської;
- 3 огірка;
- 1 цибулина червона;
- 100 гр. маслин;
- 1 солодкий перець;
- чверть ч. л. меленого перцю;
- пара ст. л. масла оливок;
- чверть ч. л. солі.
Грецький салат з оливками:
- Капустяні листочки гарненько промиваються і потім встряхиваются. Таким чином можна з легкістю позбавитися від зайвої води. Вже трохи просохлі листочки хаотично рвуться на приблизно однакові шматочки.
- Огірки обов’язково потрібно вимити, витерти рушником з паперу, після чого вже нарізати на не сильно великі брусочки.
- Помідори обов’язково теж миються, протираються і тільки після цього вже нарізаються у вигляді часточок.
- Лук попередньо очищається від лушпиння, яка для нього властива і потім вже нарізається досить великими кубиками.
- Від перчика відрізається хвостик, після цього видаляються всі без винятку насіння. Очищений перчик ріжеться також досить крупно.
- Сир слід теж крупно нарізати.
- Всі підготовлені інгредієнти перекладаються в салатник і там вже змішуються з маслинами.
- В окремому посуді масло оливок перемішується з сіллю і перчиком, після чого таким соусом заправляється вже приготований салат.
Як робити грецький салат
Особливість цієї страви – ніжна йогуртовая заливка. Саме завдяки такому незвичайному рішенням блюдо набуває зовсім інший смаковий відтінок, який не зрівнятися з усіма відомими варіантами приготування цього салату, а такий оригінальний грецький салат – відгуки від господинь отримує тільки позитивні.
Будуть потрібні:
- 4 томата;
- 3 солодких перчинки різних кольорів;
- 1 цибулина червона;
- 30 гр. зелені петрушки;
- 200 гр. сіртакі;
- 1 упаковка йогурту «По-грецьки»;
- 1 зубок часнику;
- пара ст. л. масла оливок;
- половина ч. л. гірчиці в зернятках;
- 10 оливок чорного і зеленого кольору;
- 1 ст. л. маринаду, який залишиться від оливок.
Етапи готування:
- Першим готується цибулю. З нього знімається властива для нього лушпиння, після чого він нарізається дуже великими кубиками.
- З гілочок петрушки зриваються листочки і целенькая відправляються в салатник до цибулі.
- Оливки необхідно подрібнити на кружечки.
- Сир потрібно порізати на досить великі кубики або ж просто поламати.
- Помідори слід порізати на прості часточки.
- Огірки краще очистити від шкірки і нарізати.
- Перець потрібно спочатку відокремити від насіння і відразу ж нарізати на смужки або кубики.
- Всі компоненти в салатник акуратно перемішуються.
- Йогурт гарненько збивається, після чого до нього додається подрібнений пресом часник, гірчиця і залишився від оливок маринад.
- Отриманою заливкою заправляється вже приготований салат і перемішується.
Використання в приготуванні «Грецького» салату сиру сіртакі – це оригінальне рішення. За рахунок цього страва набуває якусь особливість, стає набагато поживні і вишуканіші. Варіацій його приготування безліч.
Для заправки можна використовувати як класичний варіант суміші лимонного соку з маслом, так і бальзамічний оцет, і навіть йогурт. За рахунок цього кожен раз виходить нове, особливе блюдо, яке дивним чином надає атмосферу свята і веселощів навіть в найпохмуріший і дощовий день.
У салат можна додавати і пекінську капусту, і салатні листочки, і звичну всім зелень петрушки. За рахунок цього кожен раз можна створювати особливе і неповторне блюдо, від якого все неодмінно залишаться в повному захваті.