Курячі котлети з селерою, приготовані за цим рідкісного і незвичайного рецептом, виходять апетитними, ніжними і просто незрівнянними!
Способів приготування курячих котлет неймовірне безліч. Ось рецепт курячих котлет з сиром. Найчастіше курячі котлети роблять з грудки птиці. Ось вам ще рецепт рубаних курячих котлет. Ця ніжна частина філе містить незначну кількість жиру і вважається дієтичною. Однак, цінне і корисне м’ясо грудки саме по собі кілька сухувате. Щоб курячі котлети вийшли не такими прісними і більш соковитими, досвідчені кухарі придумали маленьку хитрість: якщо в фарш додати трохи подрібнених овочів, то можна домогтися практично абсолютного смакового досконалості.
Селера і цибулю надають курячим котлет соковитість і пікантність, а картопля – м’яку пухку структуру. Фарш за рахунок великої кількості овочів виходить майже рідким, але з цього приводу хвилюватися не варто. Після обсмажування котлети зберігають форму, не розвалюються.
Складові:
- куряче філе (грудки) – 3 шт. (970 г)
- селера – 2 стебла
- картопля – 1 шт. (Середньої величини)
- цибуля – 1 шт. (Середній)
- сіль
- рослинне масло – 60 мл.
Рецепт приготування
- Куряче філе промийте. Лук і картоплю почистіть, наріжте крупно. Зробіть фарш з підготовлених інгредієнтів, пропустивши їх через м’ясорубку, вимісити і посоліть його.
- Двома ложками сформуйте котлетки. Вони будуть погано тримати форму, але, все ж, не будуть розтікатися.
- Котлети укладайте в сковороду з допомогою широкої лопатки і тільки після того, як рослинна олія сильно розігріється. Після того, як викладіть котлети в сковороду, зменшіть вогонь і смажте котлети протягом 5 хв. За цей час білок м’яса згорнеться, котлети «схопляться» і вже не будуть такими рідкими.
- Після того, як перевернеться котлетки, смажте їх ще 5 хв.
Господині на замітку:
- Щоб зрозуміти, чи готові котлети, проткніть їх. Якщо з котлет буде витікати рожевий і мутний сік, значить, вони ще не дійшли до готовності. Якщо випливає прозорий сік -котлети вже повністю присмажився.
- До готовності можна довести котлети, накривши кришкою сковороду і потримавши під нею котлети ще 5 хв. або, поставивши їх на 5 хв. в духовку при температурі 200 градусів.
- Любителям гострих страв рекомендуємо додати в фарш 0,5 чайної ложки меленого чорного перцю.
- Соковиті курячі котлети можна приготувати й іншим способом: додайте в 1 кг курячого фаршу 200 г тертого соусного кабачка, 1 яйце, спеції.