У розпалі літо, саме час вдосталь насолодитися свіжими овочами та фруктами, підкріпити свій організм вітамінами. Я думаю, ви погодитеся зі мною, що в спекотні літні дні зовсім не хочеться жирної котлети або м’яса. Хочу вам запропонувати приготувати оладки зі свіжими абрикосами. За цим рецептом у мене вийшло 8 штучок оладок.
Складові:
- яйце – 1 штука
- сухі дріжджі – 1 столова ложка
- борошно – 130 г
- молоко – 150 мл
- соняшникова олія (для тесту) – 1 столова ложка
- цукор -30 г
- соняшникова олія для смаження
- свіжі абрикоси 4-5 штук.
приготування
- У невеликій каструльці злегка підігріваємо молоко. У половинній кількості молока з рецепта розчиняємо Соловйов ложку сухих дріжджів і залишаємо трохи підійти, поки ми будемо займатися іншою роботою.
- Віночком збиваємо яйце з цукром. Бажано яйце заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно було кімнатної температури.
- Просіваємо у збите яйце борошно, перемішуємо. Нехай вас не лякає, що маса буде густий, додавши трохи пізніше рідина, ми її приведемо в потрібну консистенцію.
- Додаємо молоко, що залишилося (без дріжджів) і ретельно вимішуємо тісто, розбиваючи все грудочки, до однорідної густої маси.
- Додаємо олію.
- Потроху вливаємо розчинені в молоці дріжджі, перемішуючи масу.
- Ось так має виглядати тісто. Прикриваємо його рушником і залишаємо на одну годину підійти.
- Ось так виглядає воно через півгодини (я не стала вичікувати годину – в квартирі 35 градусів, спека). Якщо вам здається, що тісто рідкувато, додайте ще трохи борошна, перемішайте і залиште ще на 5-10 хвилин.
- Тим часом помиємо свіжі абрикоси, розділимо їх на половинки. Якщо під рукою немає свіжих, а є консервовані – можна використовувати і їх, але повірте мені на слово, гарячі оладки зі свіжими абрикосами – це просто смакота.
- Розігріваємо трохи олії в сковороді і викладаємо столову ложку з верхом тесту для кожної оладки.
- На кожну оладки зверху кладемо по половинці абрикоса.
- Зверху на кожен шматочок абрикоса виливаємо ще по ложці тесту.
- Смажимо оладки з абрикосами з двох сторін до готовності.
- Подаємо гарячими, з пилу-жару. Можна сервірувати разом зі сметаною. Оладки виходять пишними, з хрустким обідком, а шматочок абрикоса всередині помягчеет і виділить свій сік. Пальчики оближіть, приємного апетиту.
- На замітку:
- Абрикос містить багато кальцію і заліза і тому надзвичайно корисний для дітей, вагітних жінок, при недокрів’ї. Сік абрикоса нормалізує кислотність шлунка, знижує підвищений тиск.
- Абрикоси варять, сушать, роблять абрикосове варення, пастилу з абрикосів, кисіль.