Курка в сметані – дивно смачна страва, яке я вперше спробувала в гостях у свекра. Він придумав цей рецепт сам, і хоча я не любитель жирного, а всі страви свекра виходять завжди надзвичайно жирними, курка в сметанному бульйоні мені дуже сподобалася! До його превеликий подив, я з’їла всю тарілку і навіть попросила рецепт тушкованою курки в сметанному бульйоні, ніж він з радістю і поділився.
Можливо, курку зі сметаною можна віднести ще й до супів, а не тільки до других страв. Адже це блюдо – два в одному: і ніжне м’ясо, і курячий бульйон. Тепер я дуже часто готую його, коли не знаю чим урізноманітнити меню. Чоловік і діти наминали з задоволенням все до останньої ложки. Поділюся цим корисним рецептом і з вами.
Складові:
- курячі стегна – 1 кг
- сметана – 500 г
- вода – 3-4 літра
- цибуля – 1 шт.
- чорний перець горошком – 5-7 шт.
- лавровий лист – 2 шт.
- борошно – ½ склянки
- сіль за смаком.
приготування
- Курячі стегенця промити, покласти у велику каструлю і залити 3-4 літрами води. Підсолити за смаком, додати чорний перець горошком, пару лаврових листів і ріпчасту цибулю, порізану навпіл. Варити курку до напівготовності.
- Поки вариться бульйон з курки, підсушити борошно на сковороді. Зверніть увагу, що борошно потрібно саме підсушити, а не обсмажити, тобто вона не повинна пожовтіти або потемніти. Тому періодично заважайте борошно, щоб вона не встигла обсмажити.
- Борошно остудити і перемішати зі сметаною до однорідної маси.
- Коли курка майже готова, але ще трохи жестковата, потрібно влити в борошно зі сметаною 2-3 ополоника бульйону і перемішати. Головне, щоб маса зігрілася.
- Потім додати масу в каструлю. Інтенсивно перемішати, щоб не утворилися грудки.
- Поварити ще 15 хвилин. Спробуйте бульйон і курку. Якщо солі недостатньо, досоліть.
- Подавати курку потрібно в супових тарілках, щедро полив її сметанним бульйоном. З нарізаним свіжим хлібом це блюдо – справжня смакота! Смачного!
Господині на замітку:
- Щоб курячий бульйон став ще смачніше, додайте в нього 2-3 зубчики часнику, пропущеного через прес, а також гілочку селери, або подрібнений корінець петрушки.
- Ось ще 2 схожих рецепта: курячі стегенця в сметанному соусі і домашня курка в сметані з черемшею. Можливо, вони вам сподобаються більше.