Приготуйте цей приголомшливо смачний салат з хурми з сиром сулугуні і яблуком.
Я завжди з нетерпінням чекаю сезон хурми. Спочатку я її просто їм кілограмами, не дивлячись часом навіть на терпкий ефект, а мій організм все вимагає: «Ще, ще!» І він має рацію, хурма – дуже корисна ягода. Хурма немов багаторукий Шива, всіх її достоїнств не перелічити: корисна, низькокалорійна, антидепресант … і просто вона оченннннннннь смачна! І ось наситившись хурмою як просто ягоди, мій організм вимагає продовження вже в якості експериментів, наприклад, в салаті «Имеретия». Салат виходить дуже смачний, в стилі «фьюжн». Солодкість хурми, гіркоту червоної цибулі, солоність сиру сулугуні, ніжність яблука, переплітаючись, створюють неповторний смак, який неможливо описати, це потрібно просто приготувати і спробувати!
Складові:
- хурма стигла сорт «Корольок» – 2 штуки середнього розміру;
- яблуко – 1 штука;
- цибуля червоний – 2 штука маленького розміру;
- сир сулугуні – 30 г;
для заправки:
- оцет апельсиновий – 1,5 столові ложки;
- масло рослинне – 3 столові ложки;
- сіль за смаком;
- чорний перець – за смаком.
Рецепт приготування:
- Хурму помити, обсушити, розрізати навпіл і видалити кісточки (мені пощастило, у хурми, яку я використовувала, була всього одна кісточка). Шкірку знімати не треба. Нарізати хурму невеликими шматочками.
- Червоний цибулю очистити, сполоснути під холодною водою і нарізати тонкими півкільцями.
- Яблуко помити, розрізати навпіл, видалити серцевину і очистити від шкірки. Очищене яблуко нарізати невеликими шматочками.
- Сир сулугуні натерти на дрібній тертці.
- Приготувати заправку: в чашці з’єднати олію з апельсиновим оцтом, приправити сіллю і чорним перцем за смаком, добре збити виделкою до однорідності.
- На дно порційних келихів викласти шарами салат в наступному порядку: шматочки хурми – півкільця червоної цибулі – шматочки яблука. Полити салат заправкою.
- Зверху салат посипати дрібно натертим сиром сулугуні.
Декілька порад:
- салат можна просто приготувати в салатник, в який покласти всі інгредієнти, полити заправкою і перемішати.
- замість апельсинового можна взяти винний або яблучний оцет.