Рецепт сільського салату, приготованого з квашеної капусти, солоних грибів, відвареної картоплі і яєць – простий і абсолютно не нова, але завжди актуальний.
Салат називається «Сільський», тому що в його складі найпростіші, звичні і знайомі кожному з дитинства компоненти: картопля, яйця, квашена капуста і солоні гриби. Все те, що є у кожної сільської господині. Чим більше свіжими будуть в салаті яйця, ніж соковитіше буде квашена капуста і смачніше солоні гриби, тим краще вийде цей салат. А якщо ви заправити салат ароматним соняшниковою олією холодного віджиму домашнього приготування, від нього просто неможливо буде відірватися.
На жаль, зараз домашнє масло практично недоступно, але ви можете його замінити магазинним маслом торгової марки «Південне».
Складові:
- картопля – 2 шт. (300 г)
- яйця – 3 шт.
- квашена капуста – 200 г
- солоні гриби (у мене – рижики) – 150 г
- нерафіновану соняшникову олію – 4 ст. л.
Рецепт приготування
- Спочатку відваріть картоплю «в мундирі» і яйця. Коли картопля і яйця зваряться. Повністю їх охолодіть. Яйця опустіть в холодну воду, щоб вони добре чистилися. Квашену капусту ніяк обробляти не потрібно, хіба що злити з неї надлишок розсолу, якщо він є. А гриби наріжте кубиками. Складіть капусту і гриби в салатник.
- Яйця очистіть від шкаралупи, наріжте дрібними кубиками і відправте в салатник.
- Картопля очистити, нарізати, додайте в салатник.
- Заправте салат олією. Сільський салат, як і кашу, маслом не зіпсуєш, особливо якщо масло домашнього приготування.
- Сільський салат з квашеною капустою і солоними грибами практично готовий, залишається його тільки перемішати і перекласти в салатник. Буде виглядати красиво, якщо прикрасити блюдо гілочкою зелені.
- Салат дуже ситний, тому ви можете вжити його в обід замість другої страви.
Господині на замітку:
- Сільський салат вийде ще смачніше, якщо список інгредієнтів доповнити консервованим горошком і цибулею (зеленим або білим ріпчастою). Можна трохи приправити чорним меленим перцем, щоб додати гостроти і пікантності.