Сучасні кулінарні рецепти можуть запропонувати немислиму кількість варіантів вінегретів. Яких-тільки додаткових компонентів не додають в цей салат. Цікава і незвичайна заправка для вінегрету з оцтом і гірчицею, вона надає страві дивно пікантний присмак.
Господині часто запитують: «Чи корисний вінегрет для схуднення?» Скільки калорій в вінегреті безпосередньо залежить від того, що ви вирішите включити до складу. Щоб приготувати дієтичний варіант виключіть зі складу картопля, м’ясо і квасолю.
Салат із заправкою для вінегрету з гірчицею – рецепт
У зимовий час на нашому столі має бути багато овочевих страв. Не є винятком і смачний, насичений вітамінами вінегрет.
Салат вінегрет інгредієнти:
- 150 г буряка;
- 150 г картоплі;
- 150 г моркви;
- 2 солоні огірки.
Для приготування соусу знадобиться:
- 100 г гірчиці сухої;
- 70 г масла рослинного;
- оцет столовий – 1 ч. л .;
- по дрібці солі, цукру і чорного перчика меленого.
Вінегрет рецепт з гірчицею:
- Картопля, буряк і морква помити, відварити, злити воду і остудити.
- Після коренеплоди почистити і нарізати кубиками.
- Лук звільнити від лушпиння і нашаткувати.
- Огірочки нарізати на кубики.
- Всі інгредієнти об’єднати в салатник і перемішати.
- В окремому посуді треба змішати масло з оцтом і гірчицею, додати дрібку перцю і довести до однорідної консистенції.
- Вінегрет заправити соусом і акуратно змішати.
Поради: салатні овочі можна не тільки відварювати, а й запікати в духовці, на грилі або в мікрохвильовій печі.
Салат вінегрет рецепт
Гірчична заправка для вінегрету надає страві новий присмак. Соус з медом виходить ароматним і пікантним.
Що потрібно для салату вінегрет:
- 2-3 шт. картоплі;
- 3 буряка;
- 3-4 солоних огірка;
- 2 цибулини;
- 2 морквини;
- по 1 ч.л. меду і гірчиці в зернах;
- мелений перець – щіпка;
- сіль – на кінчику чайної ложки;
- оцет яблучний або лимонний сік 20 мл;
- оливкова олія – 60 мл.
- горошок – 100 г;
- пучок зелені.
Вінегрет салат як робити:
- Помити і відварити коренеплоди «в мундирі», остудити і очистити від шкірки, нарізати кубиками.
- Цибулю почистити, нашаткувати.
- Якщо у огірочків товста шкірка, то її можна зрізати. Плід подрібнити в розмір з іншими компонентами.
- Горошок відкинути на друшляк, дочекатися поки стече зайвий розсіл.
- Зелень сполоснути, нарубати.
- Масло об’єднати з медом. Додати сіль і перець і гірчичні зерна, все перемішати до однорідної маси, додати товчену гірчицю.
- Овочі та горошок з’єднати в мисці, заправити соусом і посипати зеленню.
Поради: для приготування вінегрету також придатний свіжий горошок (в заморожуванні), який відварюють в киплячій солоній воді.
Якщо оливкова олія злегка підігріти, то мед в ньому розчинити буде легше.
Вінегрет з гірчицею
Додаючи в вінегрет квасоля, виявляється ми не робимо нічого незвичайного. Історія цього салату з овочів розповідає, що спочатку в нього додавалися боби, які поряд з морквою, буряком і картоплею, були незамінним інгредієнтом.
Інгредієнти в вінегреті:
- 1 буряк;
- 2 картоплини;
- 2 морквини;
- 1 цибулина салатна;
- 150 г білої або червоної квасолі;
- 150 г солоних грибів;
- 20 г гірчиці в готовому вигляді;
- 20 г цукрового піску;
- Сіль і перець по щіпці .;
- Бульйон з овочів – 2 ст.л .;
- Олія – 2 ст.л .;
- 1 ч.л. оцту 3%.
Як готуватися салат і заправка для вінегрету гірчична:
- Потрібну кількість квасолі замочити у воді не менше, ніж на 10 годин.
- Розмочені боби відварюють на повільному вогні. Воду злегка підсолити.
- Овочі для даного рецепту не відварюємо, запікаємо. Коренеплоди добре промити, висушити і звернув в фольгу, запекти в духовці або мікрохвильовій печі.
- Готові овочі остудити. Почистити від шкірки і нарізати дрібними кубиками.
- Варену квасолю процідити і промити.
- Гриби, в залежності від сорту, можна подрібнити.
- Приготування соусу для заправки: всі інгредієнти змішують, доводять до однорідної консистенції.
- Всі інгредієнти вінігрет об’єднують в мисці, поливають заправкою і перемішують.
Порада: співвідношення оцту і масла можна вибрати інше, ніж в рецептурі: більш кислого салату взяти більше оцту, для більш м’якого смаку – більше масла.
Салат – вінегрет м’ясної з гірчичною заливкою
М’ясний інгредієнт в вінегреті робить страву більш поживним і ситним. Поєднання овочів і філе є сумісним з точки зору дієтології.
Інгредієнти для вінегрету:
- Філе куряче – 2 невеликі пластини;
- Картопля – 2 шт. ;
- Морквина – 1 шт .;
- Цибулина – 1 шт. ;
- 4 маринованих огірка;
- 1 буряк;
- 150 г зеленого горошку;
- масло рослинне – 50 г;
- гірчиця готова – 50 г;
- жовток 1 яйця;
- пучок зелені;
- чорний перець і сіль – 1 щіпка .;
- оцет столовий 3% – 1 ч.л.
Приготування вінегрету м’ясного із заливкою з гірчиці:
- Філе помити, очистити від плівок, відварити в солоній воді. Потім остудити і нарізати кубиками.
- Буряк, моркву і картоплю помити, відварити в окремих каструльках, охолодити і почистити. Подрібнити шматочками.
- Огірочки нарізати кубиками.
- Горошок відкинути на ситечко, щоб позбутися від надлишків рідини.
- Зелень сполоснути, нарубати.
- Всі інгредієнти змішати.
- Соус для заправки готується шляхом змішування до однорідної консистенції масла, гірчиці, жовтка і перцю з сіллю. Оцет додають останнім.
- Додати заправку в вінегрет, перемішати.
Поради: дане блюдо тривалому зберіганню не підлягає. Тому готувати його треба в тій кількості, яка потрібна для одного прийому їжі.
Салат вінегрет гострий з гірчичною заправкою
Любителі гострих і екзотичних страв можуть побалувати себе вінегретом з додаванням редьки. Боятися експериментувати не треба. Коренеплід додасть в цей салат пікантну нотку і елементи екзотики.
Буде потрібно:
- 2 буряки;
- 2 картоплини;
- 2 морквини;
- 2 маринованих огірочка;
- 1 редька;
- Гірчиця – 50 г;
- 2 яйця;
- сметана – 100 г;
- сіль – на кінчику ч.л;
- 1 жовток яйця;
- 30 г рослинного масла.
Етапи приготування:
- Ретельно промиті овочі відварюють, охолоджують і очищають від шкірки. Варити треба в окремих ємностях.
- Всі овочі натирають на терці великого розміру – в різний посуд.
- Редьку натирають на терці великого розміру. При необхідності злегка віджимають масу від зайвого соку.
- Яйця відварити до твердого жовтка, потім остудити, очистити від шкаралупи і натерти на тертці.
- Огірочки нарізати кубиками.
- Сметану змішують з гірчицею, сіллю і жовтком і ретельно збивають.
- Інгредієнти викладають шарами – буряк, морква, огірочки, картопля, редька. Кожен шар слід промазати приготованим соусом.
- Зверху розкладають терті яйця.
Поради: якщо планується зробити вінегрет гостріше, то редьку беруть чорну, для отримання більш м’якого смаку – зелену.
Щоб буряковий відтінок не поширився на всі овочі, кубики коренеплоду приправляють соусом окремо, тільки потім змішують з іншими компонентами.
Заправка для вінегрету з гірчицею додається в вінегрет поступово, для того, щоб всі інгредієнти просочилися рівномірно.