Більш вишуканого і яскравого страви, ніж салат гранатовий браслет з куркою просто не знайти. А з додаванням чорносливу, закуска набуває абсолютну досконалість, як смаку, так і аромату. Це вже не просто листковий салат гранатовий з куркою, а справжнє диво. До речі, для святкового столу, в нашій скарбничці рецептів є й інші, не менш вишукані рішення, наприклад, крабовий для торжества, крабовий новорічний і оригінальний салатик з китайською капустою і крабами.
Салат гранатовий браслет з куркою
Ось та рецептура, яка по праву називається класичною. Тут присутні всі необхідні компоненти, що створюють неймовірне, вишукане і унікальне блюдо.
На салат курка гранат будуть потрібні:
- 300 гр. м’яса курки;
- 1 гранат;
- 1 буряк;
- 2 картоплини;
- 1 Морковина;
- 3 яйця;
- 100 гр. горіхів волоських;
- 100 гр. чорносливу;
- 10 шт. арахісу;
- 1/4 ч. Л. солі;
- 1/4 ч. Л. перчика;
- 150 гр. майонезу.
Салат гранатовий браслет – покроковий рецепт з куркою:
- Коренеплоди необхідно промити і відварити. Після цього природним шляхом остудити, очистити від шкірки і подрібнити за допомогою терки.
- Волоські горіхи слід подрібнити звичайним ножем.
- М’ясо курки відварити в підсоленій воді, після чого остудити і нарізати кубиками.
- Чорнослив залити окропом, настояти протягом 15 хвилин, потім віджати і подрібнити.
- Яйця відварити, остудити в холодній воді. Потім очистити і нарубати.
- У центр плоского і широкого страви помістити склянку і навколо нього вже викладати продукти пошарово. Обов’язково необхідно кожен викладений шар промащувати сіточкою з майонезу.
- Перший шар – картопля, який бажано трохи підсолити і пріперчіть.
- Далі черга за 1/2 буряка і горішками.
- Наступним поміщається шар з курячого м’яса і чорносливу.
- Поверх сухофрукти поміщається морква і яйця.
- Знову викладається буряк, а практично готове творіння прикрашається зернятками граната і арахісом.
- Залишається витягти склянку і німого настояти блюдо в холодильнику.
Порада: щоб стакан було легше дістати з центру страви і при цьому не пошкодити цілісність салату, його рекомендується завчасно змастити олією.
Салат з курки з гранатом
Підсмажений цибулька надає салату якусь пікантність і вишуканість. У поєднанні з чорносливом і відварною курячим м’ясом, цей простий компонент творить чудеса. Блюдо дуже перетворюється, стає ще більш смачним і незвичайним.
Будуть потрібні:
- 2 яйця;
- 1 гранат;
- 300 гр. курячого м’яса;
- 1 буряк;
- 1 Морковина;
- 100 гр. чорносливу;
- 2 картоплини;
- 1 цибулина;
- 100 гр. майонезу.
Як приготувати салат гранатовий браслет з куркою:
- Яйця відварити і потім остудити в холодненької воді. Після їх потрібно очистити і подрібнити.
- Коренеплоди помити і відварити в мундирах. Після потрібно остудити, очистити від шкірки і натерти на тертці в різні тарілки.
- Часничок очистити від лушпиння і подрібнити пресом, з’єднати з майонезом.
- Куряче м’ясо відварити в підсоленій воді, остудити в бульйоні, подрібнити.
- Чорнослив промити, дрібно нарубати.
- Лук очистити від лушпиння, нашаткувати і обсмажити на сковороді з додаванням рослинної олії до золотистого кольору.
- На середину широкого святкової страви поставити стакан, навколо якого починаємо викладати салат. Шари в обов’язковому порядку змащувати майонезом.
- Першим розміщуємо картопля, потім моркву і чорнослив.
- Далі розподіляємо філе, буряк і цибулю.
- Розсипаємо яйця і буряк.
- Стакан акуратно витягнути, а страву прикрасити гранатовими зернятками.
Важливо! Всі овочі необхідно очищати і подрібнювати виключно в холодному вигляді. Неповноцінно остиглі продукти можуть втрачати форму, розсипатися, склеюватися, що для цієї страви просто неприйнятно.
Салат гранатовий браслет з чорносливом і куркою
Чудово між собою поєднуються такі продукти, як чорнослив і копчене куряче м’ясо. Навіть буряк набуває зовсім іншу смакову забарвлення. Блюдо виходить ситним і досконалим.
Будуть потрібні:
- 1 буряк;
- 1 цибулина;
- 300 гр. копченого курячого м’яса;
- 2 картоплини;
- 2 морквини;
- 2 яйця;
- 1 гранат;
- 100 гр. чорносливу;
- 2 зубика часнику;
- 2 ст. л. масла;
- 100 гр. волоських горішків;
- 100 гр. майонезу.
Салат гранатовий браслет з куркою чорносливом:
- Лук очистити від лушпиння, нашаткувати і обсмажити на сковороді з додаванням рослинної олії до золотистого кольору.
- Коренеплоди помити і відварити в мундирах. Після потрібно остудити, очистити від шкірки і натерти на тертці в різні тарілки.
- Яйця відварити, остудити в холодній воді. Потім очистити від шкаралупи і натерти на тертці.
- Куряче м’ясо як можна дрібніше нарізати.
- Чорнослив залити окропом, настояти протягом 15 хвилин, потім віджати і подрібнити.
- Часник звільнити від лушпиння і пропустити через прес, змішати з майонезом.
- Волоські горіхи в ступці подрібнити.
- Зерна граната акуратно витягнути з плоду і прибрати білі плівки.
- Для правильного формування салату в центр підходящої тарілочки поставити склянку і вже навколо нього викладати шари, промащуючи часниково-майонезним соусом.
- Картопля помістити на саме дно, потім викласти моркву, потім філе.
- Далі додати цибулю і чорнослив.
- Тепер настає черга горішків, яєць і буряка.
- Зверху все це творіння присипати гранатом, а стакан прибрати.
Важливо! Щоб чорнослив в страві не був жорстким і грубим, сухофрукт рекомендується спочатку залити окропом.
Салат гранатовий браслет з куркою без буряка
Незвичайний смак, який надає чорнослив, як не можна краще підкреслюється свіжим огірком. А завдяки свіжому салатним листю, блюдо виглядає по-літньому повітряним і легким.
Будуть потрібні:
- 300 гр. курячого філе;
- 100 гр. чорносливу;
- 2 огірка;
- 2 морквини;
- 3 яйця;
- 2 картоплини;
- 3 салатних листа;
- 1 гранат;
- 100 гр. майонезу.
Салат гранатовий браслет без буряка з куркою:
- Моркву і картоплю, помити, відварити в мундирах, остудити, почистити і подрібнити на тертці.
- М’ясо курки відварити в підсоленій воді, остудити і нарізати кубиками.
- Яйця відварити, остудити в холодній воді. Потім очистити від шкаралупи і натерти на тертці.
- Чорнослив розпарити в дуже гарячій воді і подрібнити.
- Огірки помити, обрізати шкірку (якщо гірчить) і нарізати соломкою.
- Салатні листя обполоснути і викласти в центр плоского страви.
- Викладати шари на салатні листя, навколо скляного стакана. Не забувайте все продукти промащувати соусом.
- Спочатку картопля і куряче м’ясо.
- Слідом огірки і яйця.
- Завершити композицію морквою, чорносливом і зернами граната.
- Залишається лише дістати з центру стакан і трохи охолодити блюдо.
Рецепт салату з гранатом і куркою
Незважаючи на те, що в класичному рецепті без картоплі не обійтися, вмілі господині вже давно навчилися готувати салат з куркою гранатовий браслет без цього коренеплоду. Завдяки цьому і час на підготовку скорочується, і саме блюдо виходить інше, більш вишукане.
Будуть потрібні:
- 2 буряки;
- 300 гр. куряче філе;
- 100 гр. чорносливу;
- 100 гр. горішків волоських;
- 3 зубика часнику;
- 3 яйця;
- 200 гр. майонезу;
- 1 гранат.
Салат гранатовий браслет з куркою – покроковий рецепт:
- Часник очистити і подрібнити пресом в майонез, після чого компоненти активно перемішати.
- Чорнослив залити окропом і трохи настояти, після чого рідина злити, а сухофрукт нарезатьь на малюсінькі кубики.
- Подрібнений чорнослив занурити в часниково-майонезний соус.
- Горішки досить буде порубати ножем.
- Буряк помити і відварити в мундирі. Потім остудити, почистити і натерти на тертці.
- М’ясо курки відварити в підсоленій воді, остудити і нарізати кубиками.
- Яйця відварити, остудити в холодній воді. Потім очистити від шкаралупи і натерти на тертці.
- У центрі святкового блюда поставити склянку і викладати продукти навколо нього.
- Спочатку додати буряк, яку, як і всі наступні шари, покрити соусом і присипати горіховою крихтою.
- Далі викласти м’ясо і яйця.
- Прикрасити салат гранатовими зернами і витягти стаканчик.
Салат гранатовий браслет з куркою і грибами незважаючи на достаток варіацій найбільш популярний саме з використанням курячого м’яса. А такий незвичайний сухофрукт, як чорнослив, вже давно став його невід’ємною частиною.
Салати з креветками і крабами, а також грецький салатик з бальзамічним оцтом дуже вигідно виглядають на столі, здивуєте своїх домочадців, приготувавши їх по одному з наших рецептів.