Коли вже стиглі червоні помідори складно знайти, а ще є у продажу або на городі зелені, давайте їх замарінуем. Адже помідори хоч червоні, хоч зелені, якщо їх смачно замаринувати виходять дуже смачними. З приправ ми додамо базилік, кріп свіжий, корінь селери, перчик гострий і часник з лаврушкой. Найважливіше в соліннях – це ароматні спеції, так що не шкодуйте їх. Помідори можна маринувати цілими або порізати на навпіл, якщо вони занадто великі, щоб зручно було викладати їх на блюдо.
Для приготування маринованих зелених помідором з базиліком нам знадобиться – 2 дня, вихід продукту – три літри.
Складові:
- Зелені помідори не великі – 2,5 кг
- Кріп зелений – 1 пучок
- Корінь селери – 20 г
- Перець болгарський – 1 \ 3 шт
- Базилік сухий – 1 ст.л.
- Лавр – 5 шт
- Перець у горошку запашний – 8 шт
- Перець у горошку чорний – 10 шт
- Часник – 4 зубки
- Сіль мелена – 3 ст.л.
- Оцет 9% – 5 ст.л.
- вода очищена
Етапи приготування маринованих зелених помідорів з базиліком
Зелені помідори можуть бути великими або дрібними, підійдуть будь-які. Чим менше помідор, тим він швидше промаринуется.
Щоб помідори були не надто твердими, потрібно їх помити, обірвати хвостики і залити на 15 хвилин теплою водою.
У трилітрову банку спочатку кладемо приправи. Кріп свіжий помити. Потрібен буде пучок великий кропу. На кріп сушений базилік висипаємо, якщо свіжого немає, якщо є, поріжте його дрібно. Перець болгарський на смужки поріжте, корінь селери почистіть і на великі шматки поріжте і висипаємо в банку. Ще для аромату додамо лавр, перці в горошку і зубчики часнику.
Зелені помідори у нас вже чисті і м’які, значить, легко промаринується і швидко. Вирізаємо тонким ножем плодоніжки у кожного помідора, щоб маринад швидко потрапляв в овоч. Складаємо вже підготовлені помідори в банку зі спеціями.
Насипаємо в банку сіль мелену, дрібну, щоб вона швидко розчинилася. Кип’ятимо приблизно літр води і заливаємо помідори зі спеціями. Сіль миттєво розчиниться. Доливаємо ще в банку оцет, вона повинна бути повною.
Закриваємо кришкою банку і накриваємо рушником. Надягаємо рукавичку кухонну або беремо ще один рушник. Тримаємо банку акуратно, гаряча, і перевертаємо догори вниз, щоб і спеції і оцет добре розподілилися по банці. Ставимо її на стільницю і добу не чіпаємо.
Через день відкриваємо банку, мариновані зелені помідори з базиліком готові. Спробуйте на смак, якщо в кімнаті холодно, то може два дні знадобиться. Потім зберігати цю закуску в холодильнику.
Все мариновані зелені помідори зберегли свою форму, приємно пахнуть спеціями і добре всередині промаринувалося.
Рецепти овочевих закусок:
- Мариновані сливи на зиму
- Маринована капуста Пелюстки з буряком
- Швидкі мариновані печериці з пастернаком
- Помідори в желатині
- Солодкий перець на зиму з маслом
Смачного!