Такі повітряні дріжджові оладки на молоці з додаванням зелені, чудово урізноманітнюють банальні речі меню полудня або вечері, припадуть до смаку всім домочадцям. Блюдо дуже поживне, корисне, зовсім не нудотний. На приготування йде трохи більше однієї години. При цьому у господині залишається маса часу на інші важливі справи, якими вона може зайнятися, поки тісто підходить, бульйон вариться.
Млинці виходять неймовірно смачні, з легким ароматом зелені і з красивою, золотистою скоринкою, яка ніжно похрустивает між ковтками пряного бульйону з курки. Оладки з зеленню приведуть в захват і будуть затребувані неодноразово. Страву можна рекомендувати для дитячого і дієтичного харчування.
Складові:
для бульйону:
- курка з кісткою – 400-500 г
- цибуля – 1-2 шт.
- лист лавровий – 1-2 шт.
- сіль за смаком
- суміш перців – за смаком
для тесту:
- молоко нежирне – 0,5 л
- свіжі пресовані дріжджі – 20 г
- яйце – 2 шт. (Білки)
- борошно – 700-800 г
- рослинне масло – 3-5 ст.л. (Плюс для обсмажування)
- цукор – 1 ч. л.
- сіль – за смаком (половина чайної ложки)
- сушена чи свіжа зелень – 2-3 ст. л.
Спосіб приготування:
- Куряче м’ясо промивається і відварюється з додаванням спецій і цибулі. З курячого бульйону періодично знімається піна. Цей етап відслідковується відразу після закипання рідини, т. К. Осіли пластівці піни важко видаляються і псують вигляд готового блюда.
- Дріжджі розпускаються в теплому молоці, температура якого не повинна бути високою.
- У молочну суміш додається 450 г борошна і цукор. Тісто добре вимішує.
- Яйця розбиваються, жовтки відокремлюються в окремий посуд. Білки збиваються з сіллю в стійку піну.
- У дріжджове тісто додаються збиті білки. Для отримання ажурних оладок, з великою кількістю бульбашок, до інгредієнтів всипається половина чайної ложки негашеного харчової соди (за бажанням).
- У тісто додається інша мука і акуратно втручається в повітряну масу.
- Однорідне дріжджове тісто заправляється рослинним маслом, зеленню і ставиться для підйому в тепле місце.
- Протягом 30-40 хвилин тісто виросте в 3-4 рази.
- Через 35 хвилин після закипання, в бульйон додається сіль. Для кольору (за бажанням) в курячий бульйон кладуть кілька очищених морквин. Для посилення аромату і смаку покладіть лавровий лист. Варка триває ще 30-40 хвилин, до готовності м’яса.
- Готове тісто не обминається. Оладки з зеленню смажаться на олії, з кожного боку, до рум’яної скоринки. Бульйон проціджують і подається до дріжджовим оладок в теплому вигляді. Блюдо прикрашається свіжою зеленню.
Автор: tatka.