“Навіщо морочитися, адже цими шоколадними пастами різних марок і брендів заставлені полиці супермаркетів міста?” – запитаєте Ви. Все, що продається в магазині, ні в яке порівняння не йде з цієї шоколадною пастою з згущеного молока і гіркого шоколаду. Ви просто навіть не уявляєте як це смачно! І робіть відразу подвійну порцію, так як однієї точно буде мало. Повірте людині це укусив і насилу зупинився, щоб не з’їсти все. Це шалено смачно! І з батоном, і з печивом і навіть просто так. Із задоволенням ділюся з Вами рецептом.
Складові:
- шоколад гіркий 65-70% – 50 г;
- згущене молоко варене – 1/2 банки;
- сироп мигдальний – 3 столові ложки.
Рецепт приготування:
- У глибоку чашку викласти з банки варене згущене молоко, додати шматочки гіркого шоколаду, влити мигдальний сироп.
- Чашку з вареним згущеним молоком, шоколадом і мигдальним сиропом поставити на водяну баню.
- Нагрівайте, помішуючи масу ложкою, до тих пір, поки не розтопиться шоколад.
- Як тільки шоколад розтопиться і маса стане однорідною, але можливо з цяточками не розтопиться згущеного молока, що не страшно, зняти чашку з водяної бані.
- Міксером збити масу протягом 2 хвилин. Вона стане однорідною, без грудочок.
- Перекласти пасту в скляний посуд з кришкою. Поставити в холодильник на 30 хвилин для охолодження і застигання.
Декілька порад:
- в шоколадну пасту можна додати замість мигдалевого сиропу дрібно подрібнені горіхи: мигдаль, фундук, арахіс і т.д;
- зберігати в холодильнику, термін зберігання – 1 місяць.