Пишний омлет з яєць і молока в пакеті – це смачне втілення мрії для тих, хто ретельно вважає калорії, а також для людей, яким рекомендована сувора дієта. У цьому повітряному вареному омлеті немає ні краплі жиру, він не вимагає смаження на сковороді.
Омлет – це дуже популярна страва на основі яєць, яке кожен з нас готував хоча б раз в житті. Особливо часто його можна побачити на столі холостяків. До безперечних переваг омлету варто віднести його відмінний смак, абсолютну доступність, швидкість і легкість приготування.
А скільки існує варіацій цього апетитного ласощі! Його і смажать, і запікають, як в натуральному вигляді, так і в компанії з іншими інгредієнтами: овочами, м’ясом, грибами, ковбасою, зеленню, сиром … Омлет, який ми пропонуємо приготувати сьогодні, не тільки смачний і ніжний, але ще і корисний . Він відрізняється легкістю, соковитістю, містить мінімум калорій. Своїми дієтичними властивостями блюдо зобов’язане технології приготування: цей фітнес-омлет потрібно не смажити, а варити в звичайному поліетиленовому пакеті. Крім того, омлет виходить дуже пишним і пористим, схожим на той, який нам доводилося куштувати в юні роки в дитячому садку. Такий омлет в пакеті стане ідеальним сніданком або полуднем для малюків, а також для людей, що мають надмірну вагу і страждають захворюваннями травної системи.
Складові:
- яйця курячі – 3 шт.
- молоко – 3-4 ст.л.
- сіль – щіпка
також:
- 1 невеликий поліетиленовий пакет.
Спосіб приготування
Насамперед налийте в каструлю 1,5 літра води і поставте на вогонь. Поки вода закипає, займемося приготуванням омлету. У мисочку або піалу розбийте 3 яйця, додайте дрібку солі.
Додаємо в миску з яйцями молоко. Замість молока можна додати пару ложок кефіру або сметани, смак від цього гірше не стане. Але врахуйте, що якщо ви додасте сметану, то калорійність омлету буде трохи вище, ніж, якби ви готували з молоком.
Збиваємо молоко і яйця в пишну піну за допомогою міксера або звичайного віночка. Хоча, зізнаюся чесно, що я можу непогано збити омлет і виделкою.
Ось така однорідна яєчно-молочна суміш повинна вийти.
Тепер обережно перелийте суміш в пакет і зав’яжіть його, максимально випустивши зайве повітря. Приблизно так, як в одному з варіантів приготування яєць пашот. Занадто щільно вузол на пакеті не затягуйте – через невелику щілину буде виходити з пакета, що залишився повітря, який в результаті нагрівання збільшиться в об’ємі. В іншому випадку пакет може лопнути, і рідина витече при варінні. Пакет зсередини змащувати нічим не потрібно, оскільки омлет при варінні до пакету не прилипає.
Чекаємо, поки закипить вода в каструлі. Опускаємо пакет з збитими яйцями в окріп. Накриваємо каструлю кришкою, робимо вогонь трохи менше і варимо омлет в пакеті протягом 18-20 хвилин. Приблизно через 2 хвилини після того, як опустили пакет в окріп, доторкніться пальцем до сплив міхура з пакета. Якщо він занадто надувся і став щільним, зробіть тонкою голкою в міхурі прокол, щоб випустити гаряча пара і, тим самим, не дати пакету лопнути.
Через 20 хв. виймаємо пакет з омлетом з каструлі. Даємо йому 2 хвилини охолонути, щоб не обпектися парою, потім розрізаємо пакет і звільняємо готовий омлет.
- Ось такий пишний, пористий і ніжний вийшов омлет. Через те, що він варився в пакеті, форма його не відрізняється ідеальністю і строгістю ліній, однак на бездоганності смаку це зовсім не відбивається. Подавайте омлет цілком, або розрізавши на невеликі кубики. Доповніть блюдо овочами і зеленню. Смачного!
Господині на замітку:
- Повітряний омлет, порізаний дрібними кубиками, можна додавати в м’ясні чи рибні салати.
- Залежно від ваших смакових уподобань, в омлет в пакеті можна додавати не тільки сіль, а й цукор, перетворивши закуску в десерт.
- Якщо ви віддаєте перевагу гострі страви, при збиванні яєць і молока всипте в суміш дрібку чорного меленого перцю або інші спеції. Можна дрібно порубати кріп і також додати в омлет.