Кінець осені, грудень і початок січня – саме час для салатів з гранатом. Дуже популярним салатом з цим корисним фруктом є «Гранатовий браслет». Він дуже ситний: його готують з овочів з куркою, перемазуючи майонезом, а родзинка «Гранатовий браслет» – в солодких зернах граната. Пропонуємо схожий за складом салат, але заправка в ньому буде набагато цікавіше простого майонезу – на основі волоських горіхів і часнику. Завдяки цьому салат вийде пікантним і дуже ароматним. Приготувати його краще заздалегідь. Такий салат стає тільки смачніше на другий-третій день, бо заправка гарненько просочує все шари.
Час приготування: близько 1-1,5 годин.
Складові:
- 1 велике куряче філе
- зерна половини великого граната
- 2 великих бульби картоплі
- 2 середніх буряка або 1 велика
- 1 велика морква
- 70-80 грам очищених волоських горіхів
- 2 зубчики часнику
- 150 грам майонезу (можна змішати майонез і сметану в рівних пропорціях).
приготування
- Курячі грудки залийте водою і поставте відварюватися протягом 25 хвилин з моменту закипання. Овочі гарненько промийте від бруду і поставте варитися. У міру готовності виймайте овочі. Зазвичай буряк вариться найдовше. Готовність овочів перевіряйте ножем.
- Цим часом горіхи і очищені зубчики часнику перекладіть в блендер або комбайн.
- Подрібніть горіхи з часником, а потім додайте до них майонез.
- Збивайте соус до однорідності. Можете сміливо замінити частину майонезу сметаною або густим йогуртом – соус від цього не постраждає.
- Відварені овочі очистіть від шкірки. Картопля натріть на крупній тертці.
- Покладіть картоплю в форму або салатник для подачі шаром товщиною близько 0,5 см і трохи утрамбуйте.
- Змастіть шар картоплі соусом, а потім натріть на дрібній тертці моркву і покладіть її поверх.
- Після цього розділіть на невеликі шматочки відварене куряче філе.
- Покладіть шар м’яса на моркву і змастіть його соусом.
- Буряк також натріть на дрібній тертці.
- Викладіть шар буряка на салат і змастіть соусом. У вас повинен вийде досить товстий шар.
- Гранат очистіть і акуратно вийміть зерна, щоб вони залишилися цілими. Зараз зустрічається ось такий цікавий сорт граната – з прозоро-рожевими зернами. При цьому гранат стиглий і солодкий. Однак, яскраво-рубінові зерна граната нам куди звичніше і приємніше. Тому буде краще, якщо вам попадеться гранат з червоними зернами.
- Покладіть зерна граната щільним шаром, як би занурюючи їх у верхній шар горіхово-часникового соусу.
- Дайте салату з гранатом і куркою просочитися протягом 6-8 годин в прохолодному місці, після чого він готовий до вживання. Смачного!