Італійська кухня стала популярна не тільки завдяки унікальному смаку страв, а й з-за переважання в раціоні корисних інгредієнтів. Смачний салат з овочами, пармезаном і оливками – класичний рецепт з Італії.
Овочевий салат з пармезаном і помідорами – блюдо універсальне, тому як підходить для всіх випадків життя: святкового столу, домашнього обіду або вечері, шведського столу і пікніка. У цій страві хрусткою складової є свіжі огірки, а м’якими компонентами – оливки і помідори. Смарагдові листочки базиліку надають страві чудовий смак і аромат, доповнюючи салат яскравими фарбами. А сир «Пармезан», гармонійно вписуючись в загальну композицію, вносить нотку пікантності. Заправка, що складається з оливкового масла, винного оцту і меленого перцю, є сполучною ланкою і надає овочам додаткові грані смаку.
Складові:
- помідори – 350 г
- огірки свіжі – 150 г
- оливки зелені без кісточок – 50 г
- базилік зелений – 1 маленький пучок
- сир «Пармезан» – 50 г
для заправки:
- оливкова олія – 4 ст. л.
- оцет червоний винний – 1 ст. л.
- чорний перець – за смаком
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- Помідори і огірки ретельно вимийте. Томати розріжте на часточки, а огірки наріжте трохи навскоси на тонкі скибочки.
- Базилік промийте і обтрусіть від води. Обірвіть з гілочок листочки.
- З банки з оливками злийте рідину. Необхідна кількість плодів відкладіть, а решта ви можете використовувати для приготування будь-якого іншого страви. Далі займіться приготуванням салатного заправлення. Для цього з’єднаєте в соуснику оливкова олія і винний оцет.
- Додайте чорний перець і сіль. Змішайте в однорідну масу.
- Викладіть в салатник помідори, огірки, оливки і листочки базиліка. Полийте салат заправкою і акуратно перемішайте.
- Зверху посипати сиром.
- Салат овочевий з пармезаном і оливками готовий. Подавайте його до столу і пригощайте домочадців і гостей. Прекрасним доповненням до цієї страви буде свіжий здобний хліб типу чіабатти і келих сухого білого вина.
На замітку:
- В даному рецепті використовується вже натертий сир «Пармезан». Але, якщо ви придбали сир цілим шматком, то його необхідно буде натерти на дрібній тертці або терочке, спеціально призначеної для цього сорти сиру.