Домашній пиріг з кокосовою стружкою і додаванням какао – один з найулюбленіших в нашій родині. Чоловік і діти завжди його чекають з нетерпінням, ну а я отримую задоволення не тільки від дегустації, а й від процесу приготування.
Насолоджуйтеся кожним днем! Нехай вашим вірним супутником будуть позитивні емоції, які порадують вас своїми яскравими подіями! Нехай будь-яка погода, навіть сильно мінлива, радує вас і дарує гарний настрій! Наприклад, осінь – ідеальна пора для випічки, це час ароматних пирогів. Теплий плед, чашка гарячого чаю, шматочок апетитного кокосово-шоколадного пирога і думки, наповнені приємними спогадами. Затишно, тихо, тепло і смачно! Приємних осінніх чаювань!
Складові:
для тесту:
- борошно пшеничне вищого сорту – 210 г
- вершкове масло – 200 г
- розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- цукор – пісок – 180 г
- ванільний цукор – 1 пакетик (15 г)
- сіль – ¼ ч. л.
- яйця курячі – 4 шт.
- молоко – 4 ст. л.
добавка для кокосового шару:
- кокосова стружка білого кольору – 30 г
- добавка для шоколадного шару:
- какао-порошок – 3 ст. л.
- молоко – 1,5 ст. л.
посипання:
- цукрова пудра – 2 ст. л.
а також:
- форма для випічки 20 * 20.
приготування:
- У чисту глибоку чашку викласти вершкове масло. Масло бажано, щоб було не завмерле, а м’яке, кімнатної температури.
- У чашку з вершковим маслом додати цукор-пісок, ванільний цукор і за допомогою міксера збити. Маса повинна стати однорідною за складом і змінити колір на білий.
- Продовжуючи збивати цукрово-масляну масу, влити молоко і забивати по одному яйцю, кожен раз збиваючи до однорідної консистенції.
- В окрему чашку просіяти борошно, додати розпушувач, сіль і добре розмішати ложкою.
- Борошняну суміш додавати порціями до яєчно-цукрово-масляною масою, не перестаючи збивати міксером. Ретельно збиваючи масу, отримуємо в результаті однорідне, по консистенції як густа сметана, тісто.
- Тісто розділити порівну, розклавши в різні чашки.
- В одну чашку додати необхідну кількість кокосової стружки, добре перемішати дерев’яною ложкою. Кокосове тісто готове.
- В іншу чашку додати необхідну кількість какао-порошку і молока, також добре перемішати дерев’яною ложкою до однорідності кольору. Шоколадне тісто готове.
- Форму для випічки застелити пергаментом.
- Спочатку в форму для випічки викласти шоколадне тісто, розрівняти кондитерської лопаткою.
- Поверх шоколадного тесту рівномірно викласти кокосове тісто.
- Випікати кокосово-шоколадний пиріг в розігрітій до 170 градусів духовці близько 45 хвилин, до готовності. Готовність пирога перевірити лучиною. Якщо встромивши її в центр пирога і витягнувши, вона буде сухою, значить пиріг готовий.
- Готовий пиріг вийняти з духовки, повністю остудити, посипати верх пирога цукровою пудрою і нарізати на порційний шматочки. Приємного чаювання!
Господині на замітку:
- При бажанні можна поміняти місцями кокосове тісто з шоколадним. Тоді верх буде шоколадним, а низ – кокосовим.
- Кокосову стружку нерідко використовують у випічці. А ще можна приготувати оладки з додаванням кокосової стружки. Спробуйте.