Чи можна урізноманітнити нудне меню, маючи в арсеналі скромний набір продуктів? Легко! Приготуйте оладки з капусти і рису під пікантним брусничним соусом і насолодитеся смачним блюдом, абсолютно безпечним для фігури.
Соковиті і пористі капустяні оладки можна приготувати не тільки зі свіжої, тільки зірваної капусти. Для ніжних капусників цілком підійде твердий, що пролежав зиму овоч. Білокачанна капуста натирається на буряковій тертці і доповнюється відвареним рисом. Інгредієнти просочуються молочно-яєчної заливанням з медом і спеціями. Блюдо включає невелику кількість борошна для клейкості тесту. Порції капусників обсмажуються на сковороді і гасяться під кришкою.
Смачні оладки з капусти готуються швидко і подаються в гарячому вигляді, заправлені соусом до смаку. Особливо смачні капусники з соусом з брусниці або журавлини, який не складно зробити навіть в зимову пору року при наявності заморожених ягід. Яскрава і корисна брусниця освіжає смак страви, підкреслюючи медовий аромат оладок. Вдале поєднання овочевого і ягідного смаку оживляє класичне блюдо, вносячи в нього новизну і незвичність.
Складові:
- капуста – 350-400 г
- рис – 3 ст. л.
- мед – 0,5 ст. л.
- цибуля – 1-2 шт.
- яйце – 2 шт.
- молоко – 80 мл
- борошно – 140 г
- брусниця (або журавлина) – 4 ст.л.
- сіль за смаком
- чорний мелений перець – за смаком.
Спосіб приготування
Промийте в декількох водах рис і відваріть у великій кількості води до готовності. У воду обов’язково додайте сіль. Відкиньте рис на сито і просушіть 2 хвилини. Додайте до нього натуральний мед.
Капусту відокремте від качана і натріть на крупній тертці.
Куряче яйце збийте до однорідної маси, додавши молоко, рис, спеції і сіль. Вмішайте в тісто просіяне борошно. За бажанням, додайте в тісто для оладок чайну ложку розпушувача або половину чайної ложки соди, гашеного в оцті. Заправте масу підготовленої капустою і дрібно нарізаною цибулею.
Підрум’яньте порції на будь-якому маслі для обсмажування. Можна використовувати суміш рослинного і оливкового масел.
Все капусники складіть в глибоку ємність, накрийте кришкою і тушкуйте 15 хвилин, додавши 3 чайні ложки молока або води. Зробіть ягідний соус. Для його пріготовденія візьміть 4 ст. л. брусниці або журавлини і 2-3 ст. л. натурального меду. Перекладіть інгредієнти на невелику сковороду і прогрійте масу на мінімальному вогні 2 хвилини
Додайте в ягоди 2 чайні ложки борошна. Перемішайте масу і розведіть 4-5 столовими ложками окропу. Посоліть за смаком. Густота заправки регулюється кількістю води.
Гарячий соус протріть через сито і трохи охолодіть.
Готові оладки з капусти і рису подавайте з будь заправкою на свій смак або з брусничним соусом.
Господині на замітку:
- Замість капусти для приготування оладок можна використовувати соусні кабачки, терті на тертці.
Автор: tatka.