У кулінарії можна знайти величезну кількість рецептів страв з кабачків, від простих до найскладніших. Цей факт можна віднести на рахунок популярності і великої любові народу до цього невибаглива овочу. Його смажать, тушкують, запікають зі всілякими начинками, готують салати, гарніри і супи. Чудово почувається кабачок і в швидкому маринуванні без теплової обробки. Обов’язково приготуйте чашку швидко маринованих кабачків на пробу, ви будете здивовані смаком, гарантовано!
Рецепт ароматних маринованих кабачків із зеленню
Час приготування: 2 год 30 хв з урахуванням маринування.
Інгредієнти на 3 порції:
- кабачки тонкошкірі – 500 г
- часник – 3 зубки
- винний оцет білий – 3 ст. ложки
- кріп – 30-35 г
- оливкова олія – 100 мл
- сіль – ½ ч. ложки
- мед рідкий – 2 ст. ложки
- чорний перець – ½ ч. ложки.
Приготування маринованих кабачків
- У кабачків зрізати шкірку, нарізати очищені плоди на тонкі вузькі або широкі стрічки, залишаючи м’яку серединку з насінням (вона в рецепті не знадобиться).
- Стрічки перекласти в підходящу розмірами миску, додати сіль, перемішати.
- Поки кабачки будуть просолюється і пускати сік, можна приготувати маринад. У чашку вилити рідкі інгредієнти, всипати перець.
- За допомогою кухонного гаджета, іменованого в народі часниковим пресом, видавити в маринад зубчики часнику.
- Суміш добре розмішати.
- Стрічки кабачків віджати від соку, додати рубану зелень кропу, залити маринадом, перемішати.
- Дати кабачкам промаринуватися в холодильнику кілька годин, зрідка їх перемішуючи, і тоді на вашому столі з’явиться чудова закуска з маринованих кабачків швидкого приготування.
- Їжте швидкі мариновані кабачки на здоров’я і приємного апетиту!
Мариновані кабачки на зиму
До речі, якщо у вас величезний урожай кабачків і ви «зламали» вже всю голову, як би зберегти побільше овоча, замаринуйте його наступним способом.
Складові:
- кабачки – 5 кг
- петрушка або кріп – за смаком і бажанням
- часник – велика головка
- рослинне масло – стакан
- оцет 6% -й – стакан
- вода – склянка
- сіль – стакан
- цукор – стакан
приготування:
З’єднати з водою масло, цукор, сіль і оцет, дати суміші закипіти. Очищені і нарізані кружальцями овочі опустити в киплячу рідину і проварити 12-15 хвилин, не більше. Але перед самим закінченням, хвилинки за 2, додати до кабачків подрібнену зелень і зубчики часнику. Розкласти по підготовленій тарі і закрити на зиму.