Так склалося, що останнім часом я часто готую випічку із застосуванням мигдальної муки. Це такі рецепти, як англійська різдвяний кекс, мигдальне печиво, солодкий пиріг з інжиром і інші. Звичайно, можна купити мигдалеву борошно, якщо знайдете її в магазині. Але я самостійно готував миндальную борошно заздалегідь, а в потрібний момент дістаю і використовую згідно з рецептом. Зараз покажу, як зробити миндальную борошно.
Складові:
- мигдаль.
Мигдальні горіхи (природно, витягнуті з шкаралупи) насипати в миску і залити окропом на 10-15 хвилин. Шкурка на горіхах намокне, набагато збільшиться, що полегшить процес очищення горіхів.
Злити воду з миски, горіхи трохи остудити і очистити від шкірки.
На деко вистелити пергамент, викласти очищені горіхи, поставити в духовку підсушити на 10 хвилин при температурі 150 градусів.
Горіхи остудити і в кілька етапів розмолоти в блендері.
Подрібнений мигдаль (миндальную борошно) пересипати в пакетик і зберігати в холодильнику.