Як хочеться іноді з’їсти малосольного тюльку з печеної картопелькою. Цю маленьку, але смачну малосольного рибку можна купити на ринку або в магазині, а можна приготувати самим. Цю закуску можна зробити зі свіжої рибки або свіжо мороженої, але попередньо розмороженої. На приготування малосольной тюльки у вас піде 1,5-2 дня.Сейчая я покажу, як солити тюльку з пряними спеціями.
Складові:
- свіжа чорноморська тюлька – 150 г
- суміш спецій “сванські сіль” – 1,5-2 ст. л.
- соєвий соус – 2 ч. л.
- рибний соус – 1 ч. л.
- лимон
- масло рослинне
- суміш перців
- зелена цибуля для подачі.
приготування
- Насамперед потрібно добре промити тюльку. Якщо у вас свіжоморожена тюлька, то спочатку її необхідно розморозити. Розморожувати краще в холоді, а саме, просто поставте на нижню полицю в вашому холодильнику, так краще збережуться всі смакові якості риби.
- Відріжте головки у рибки. (Але можете залишити їх, це справа смаку і не так важливо.)
- Покладіть підготовлену тюльку в ємність, в якій будете маринувати. Краще брати для цієї справи глибоку, тому як, при просаливании риба буде виділяти рідину. Присипте зверху сумішшю “Сванскаю сіль”.
- В “сванські солі” зібрані цікаві спеції (коріандр, перець чилі, куркума, кмин, сушений часник) і сіль морська. Використання вже готових збірних спецій полегшує приготування багатьох страв. Такі суміші можна придбати на ринках або в крамницях для спецій. Спеції не тільки насичують нашу їжу ароматом і смаком, а мають також лікувальні властивості корисні для нашого організму.
- Додайте до рибку рибний соус, він має насичений рибний приємний аромат, і сам по собі солоний.
- Налийте соєвого соусу. Маленький рада: обов’язково купуйте соєвий соус натурального бродіння.
- Видавіть сік половини лимона на рибку, і потріть цедру на дрібній тертці. Збризніть трохи рослинного масла.
- Перемішайте і покладіть добре тюльку.
- Накрийте тюльку харчовою плівкою і приберіть маринуватися в холодильник. Точного пір не буду уточнювати, приблизно від одного до двох діб. Це залежить від розмірів рибки і ваших смаків. Дістаньте через один день тюльку і спробуйте, якщо ви відчуєте, що треба ще, відправте її знову в холодильник.
- Для подачі викладіть красиво рибку на тарілку, відповідну для цієї закуски. Збризніть зверху лимоном за смаком.
- Подрібніть зелений лук, і посипте на вашу тюльку зверху. Рослинним маслом теж збризніть рибку.
- Вирішуйте самі, з чим будете подавати цю пряну закуску. Можете зробити картопельку до цієї тюльці, а можете і під чарочку горілочки з чорним хлібом.
- Ще один маленький порада: не робіть відразу багато такої пряної малосольной тюльки, краще частинами, щоб кожен раз тюлька була тільки приготовленої. Так рибка не є буде пересолює і старіти. Нехай буде вам смачно!