Смажений хек для багатьох господинь – дивно просте в приготуванні блюдо. Але можливо для початківців кулінарів це щось нове і цікаве. Пропоную вашій увазі рецепт смаженого хека з фото. Всього двадцять хвилин – і чудове блюдо з риби готово! Поки рибка смажиться, паралельно приготуйте улюблений гарнір: відваріть локшину, рис або картоплю, наріжте овочевий салат. Буде дуже смачно, якщо полити готовий смажений хек томатним або вершковим соусом.
Складові:
- тушка хека – 1 шт.
- мука
- сіль
- рослинна олія.
Спосіб приготування:
Перед тим, як приготувати смажений хек, тушку риби потрібно розморозити. Після чого промити і видалити плавники. Нарізати шматочками товщиною 4-5 см. Посолити.
Борошно насипати в окремий посуд, в яку легко буде міститися шматочок риби. Підсолену рибу панировать в борошні окремо кожен шматок.
Сковороду заздалегідь розігріти і налити в неї рослинне масло. Помістити рибу в борошні і смажити на середньому вогні з одного боку до рум’яної скоринки.
Потім потрібно перевернути хек на іншу сторону і смажити до готовності.
- Смажена риба хек готується досить швидко. Часу на жарку піде приблизно по п’ять хвилин з кожного боку. Отже, смажений хек готовий радувати вас своїм смаком. Завдяки паніровці з борошна м’ясо риби залишається соковитим, так як в процесі смаження не виходить волога, але зберігається всередині кожного шматочка.
На замітку:
- Смак готового блюда безпосередньо залежить від якості сирої риби. Тому важливо знати, як правильно вибирати заморожений хек. Купуючи рибу, варто звернути увагу на її зовнішній вигляд. Часто можна зустріти заморожені тушки з непривабливим кольором. Якщо він жовтий або якийсь неприродний, це може свідчити про тривалому зберіганні і неодноразовому заморожуванні продукту.
- Також варто звернути увагу на вид заморозки. Рекомендую купувати хек сухої заморозки, оскільки в такому випадку втрата ваги після розморожування зводиться до мінімуму. Чого не скажеш про рибу в глазурі з льоду.
- Також зверніть увагу на вид риби. Якщо вона значно втратила форму, значить, її вже розморожували.
- Ну і звичайно, маючи можливість вибирати з декількох сортів риби, вибирайте кращу. Смачні страви виходять з блакитного або королівського хека. Але за умови, що вони правильно зберігалися.
- Щоб правильно розморозити рибу хек, викладіть її з вечора з морозильної камери в холодильник. Поступово відтане лід (якщо він є) і риба до ранку буде готова для подальшого приготування.
- Смажити хек найкраще на середньому вогні. Мінімальний вогонь зробить рибу занадто м’якою, а сильний може зіпсувати страву – пересушити або сильно засмажити.
- В принципі все рецепти смаженого хека практично не мають відмінності. Хіба що в видах панірування.
- А ще можна приготувати картопляну рибну запіканку з хека в духовці або рибні котлети з хека.