Що може бути кращим доповненням до повсякденного кави або чаю ?! Звичайно ж, смачне печиво, яке не тільки порадує смак, але і допоможе підкріпити сили. А якщо воно ще дуже смачне, ніжне, м’яке як апельсинове печиво з сиром і маком, яке володіє радісно-цитрусовим ароматом і вкрапленнями маку, який так приємно похрустивает, та ще й під ніжною цукровою глазур’ю, то це просто казка. А готувати таке печиво досить легко.
Складові:
для тесту:
- борошно пшеничне вищого сорту – 250 грам
- розпушувач для тіста – 1 чайна ложка
- яйце куряче – 1 штука
- масло вершкове (або вершковий маргарин) – 110 грам
- сир – 180 грам
- цукор – пісок – 180 грам
- сіль – ¼ чайної ложки
- мак кондитерський – 3 столові ложки
- апельсиновий сік – 2 столові ложки
- цедра апельсинова – 2 столові ложки
для глазурі:
- цукрова пудра – 6 столових ложок
- апельсиновий сік – 3 столових ложки
- апельсинова цедра – 1 столова ложка.
приготування
- У чашку середнього розміру просіяти борошно, додати розпушувач для тіста, мак, сіль і добре перемішати.
- У велику чашку насипати цукор – пісок і додати апельсинову цедру. Розтерти чистими руками цукор з апельсиновою цедрою, поки цукор не стане жовтим.
- У чашку з перетертим з апельсиновою цедрою цукром додати вершкове масло і збити за допомогою міксера до однорідного стану.
- Додати до олійно-цукрової маси яйце, сир і влити апельсиновий сік і добре збити до однорідності рідкої маси.
- Отриману рідку масу додати повільно до борошняної маси і добре вимішати дерев’яною ложкою. Тісто вийти густим, липнуче до рук.
- Застелити деко пергаментом для випічки. Мокрими руками або за допомогою ложки сформувати печива масою 30 грам, викладаючи його на деко на деякій відстані один від одного, так як печиво при випічці трохи збільшитися.
- Деко з формованими печивом поставити в духовку, розігріту до 180 градусів, і випікати протягом 20 хвилин до рум’яності.
- Деко з спеченими печивом вийняти з духовки і повністю їх остудити. Зняти печиво з пергаменту й укласти на решітку.
- Приготувати глазур. Змішати в невеликій чашці цукрову пудру з апельсиновим соком і цедрою до однорідної маси.
- Полити приготовленої глазур’ю кожне печиво. Дати глазурі застигнути.