А чи знаєте ви, що на нашій планеті живе понад 200-х видів квасолі, а червона / пурпурна квасоля Кідну за вмістом білка легко змагається з м’ясом? Ця велика квасоля має м’який горіховий смак, прекрасно поєднується зі свіжими овочами та зеленню, корисна дітям і дорослим. Пропоную рецепт легкого, але ситного квасоляного салату з йогуртовій заправкою. Блюдо ідеально підходить тим, хто віддає перевагу вегетаріанської кухні.
Час приготування: 15 хвилин + замочування і варіння квасолі.
Інгредієнти на 2 порції:
- квасоля червона Кідну – 2-3 столові ложки з верхом
- перець болгарський солодкий – 1 шт.
- перець стручковий гострий червоний – 4-6 кілець
- цибуля ріпчаста білий – половинка цибулини
- свіжа зелень: кінза, кріп, зелена цибуля
- сезонні ягоди – 8-10 шт.
- йогурт без добавок – 1-2 столові ложки
- сіль – за бажанням.
приготування салату
- Квасолю відварити за інструкцією на упаковці. Але я пішла рекомендаціям подруги-дієтолога: Кідну замочила в холодній воді на цілу ніч, вранці злила воду, додала свіжої вище рівня квасолі на 2 пальця, варила хвилин 35-40 до м’якості. Квасоля втратила яскравий колір, але замочування і варіння не зменшили кількості білка і інших корисних елементів.
- Половинку цибулини нарізати тонкими кільцями, зелень дрібно порубати, солодкий перець нарізати смужками, а стручковий – тонкими кільцями і видалити насіння / зерна.
- У салатницю до відвареної квасолі додати нарізані овочі і сезонні ягоди: лохину / журавлину / брусницю.
- Заправити квасолевий салат натуральним йогуртом без добавок. У заправку за бажанням можна додати часник, лимонний сік або мед.
- Овочі і квасоля ретельно змішати із заправкою з йогурту, спробувати і вирішити чи потрібна в салаті сіль. Квасолевий салат подати порційно окремим блюдом або як гарнір до м’ясних / рибних страв на сніданок, обід або вечерю. Приємного вам апетиту!