У нашій родині посипальних пісочний пиріг з шоколадом і пелюстками мигдалю вже давно став фаворитом серед десертів. Пропоную і вам оцінити смакові властивості цих ласощів. Шоколадну начинку можна легко замінити густим фруктовим варенням.
Чай без пирога – заварка на вітер!
Пироги – завжди чарівне настрій будинку. Аромат випічки, розповсюджуваний по всьому будинку, що огортає все навколо немов чаклунськими чарами, перетворює його в затишне гніздо, з якого не хочеться нікуди йти. Хочеться лише заварити свіжий чай і насолодитися бесідою з рідними за поїданням смачного посипного пирога з шоколадною начинкою. Цей пиріг просто дивовижний: ніжна, розсипчаста пісочна крихта з рум’яними пелюстками мигдалю, мега шоколадна начинка, ммммммммм … Просто смакове насолоду! Чесно, дуже важко зупинитися, щоб ще не з’їсти шматочок!
Складові:
для тесту:
- борошно пшеничне вищого сорту – 400 г
- масло вершкове – 250 г
- цукор-пісок – 70 г
для начинки:
- згущене молоко варене – 1 банка (близько 380 г)
- шоколад гіркий 70% – 1 плитка (близько 100 г)
- пелюстки мигдалю – 4 ст. л.
приготування:
- У глибоку чашку відповідного обсягу просіяти необхідну кількість борошна, додати цукор – пісок і перемішати.
- Вершкове масло дістати з холодильника, нарізати на невеликі шматочки і додати в чашку з борошняної сумішшю.
Вершкове масло, яке використовується для приготування пісочного тіста, повинно бути охолодженим, але не замороженим.
- Чистими руками ретельно перетерти вершкове масло з борошняної сумішшю до однорідної мокрою «крихти». Чашку з пісочної «крихтою» поставити в холодильник мінімум на 30 хвилин.
- У невеликій сотейник викласти з банки варене згущене молоко і додати поламаний на невеликі шматочки гіркий шоколад. Сотейник з шоколадом і вареним згущеним молоком встановити на водяну баню і на середньому вогні, помішуючи віночком, розтопити до отримання однорідної шоколадної маси. Трохи остудити.
- Форму для випічки вислати пергаментом.
- 2/3 приготовленої пісочної «крихти» викласти в форму для випічки, розрівняти по всій поверхні, притиснути пальцями, утворюючи рівний шар без пробілів.
- На отриманий шар тіста викласти остигнула шоколадну начинку, рівномірно розрівняти по всій поверхні, не доходячи до краю 1 сантиметр.
- У решту пісочну «крихітку» додати пелюстки мигдалю, перемішати і масою посипати рівномірно поверх шоколадної начинки.
- Форму з формованим пирогом поставити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати близько 30 хвилин, до готовності і зарумянивания тесту.
- Готовий посипальних пиріг вийняти з духовки і повністю остудити.
- Остиглий пиріг нарізати на порційні шматочки і подати до столу. Смачного!
Господині на замітку:
- Непоганий начинкою для посипного пирога може стати густе фруктове повидло або ягідний джем. Ось рецепт ожинового джему.
- Замість пелюсток мигдалю можна використовувати подрібнені волоські горіхи, кешью або арахіс.