Після покупки керамічних порційних горщиків я зрозуміла, наскільки прості в приготуванні можуть бути неймовірно смачні страви, особливо м’ясні.
М’ясо кролика не дарма називають дієтичним, адже воно відмінно засвоюється організмом. Його запікають у духовці разом з картоплею або будь-яким іншим гарніром (рецепт кролика в духовці), подають гарячим з соусом або ж обмазують їм при запіканні – м’ясо кроля сухувате і практично знежирене. Але соковитіше за все виходить тушкований кролик в горщику з додаванням картоплі і цибулі – блюдо запікається у власному соку і пропарюють з усіх боків.
Щоб отримати насичений смаковий букет, додайте свою улюблену м’ясну приправу. До білого м’яса переважно вибирати спеції на основі паприки – вона додасть страві барвистий колір. До речі, ось рецепт приготування паприки в домашніх умовах http://na-vilke.ru/molotaya-paprika.html.
Складові:
- філе кролика, субпродукти – 400 г
- картопля – 4-5 шт.
- цибуля – 1 шт.
- приправа для м’яса – 1,5 ч.л.
- рослинне масло – 2 ст.л.
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- Філе кролика і його субпродукти поріжте на порційні шматочки, попередньо вимивши їх. Якщо у вас інші частини кролячій тушки, то наріжте їх невеликими шматочками, переламавши кісточки. Обов’язково зчистіть з шматочків плівки.
- Очистіть картопля від шкірки і промийте в проточній воді. Наріжте кожну картоплину на четвертинки.
- Очистіть цибулю від лушпиння і розріжте навпіл, а потім подрібніть півкільцями, всипаючи в ємність з картопляної нарізкою.
- Додайте до овочів нарізку кролячого м’яса і субпродуктів, всипте сіль і приправу, влийте рослинне масло. Перемішайте все. Якщо є час, то залиште помаринувати хоча б на 20-30 хвилин.
- Розкладіть підготовлені продукти в горщики для запікання. Помістіть їх на деко і відправте в духовку. Готується все 50-60 хвилин при 200 градусах.
- Через зазначений час акуратно витягніть горщики з духовки, використовуючи прихватку або рушник. Відкрийте кришку ємності, щоб протягом 5 хвилин з неї вийшов весь пар, і лише потім пересипте приготовану страву в порційні тарілки.
- Подавайте кролика з картоплею разом зі свіжою зеленню. Приємного вам апетиту!
Господині на замітку:
- Кроляче м’ясо попередньо слід вимочити в звичайній воді, міняючи її двічі кожну годину. Якщо воду замінити молоком, то будь-який приготоване після блюдо буде більш ніжним і соковитим.
- До речі, горщики можна замінити звичайним рукавом для запікання. Підійде і чавунний казанок, гусятница. Або можна приготувати кролика в мультиварці.