Любителям кулінарних шедеврів напевно сподобається рецепт запеченої груші, одягненої в хрустке листкове дріжджове тісто. Технологія приготування настільки проста, що її освоять під вашим керівництвом навіть юні поварята.
Останнім часом десерти, приготовані на основі ягід і фруктів, набирають величезну популярність. Такі ласощі відрізняються приємним смаком, особливою ніжністю, невеликою кількістю калорій і простотою приготування. Наприклад, можна приготувати ось такий грушевий десерт.
Ароматні і соковиті груші в листковому тісті відносяться до одного з легких і дуже смачних десертів в кулінарії. Це красиве і смачне завершення трапези, що підходить для будь-якого святкового столу! Цікаво те, що готуються такі груші швидко. Для реалізації ідеї знадобиться досить скромний набір продуктів.
Складові:
- груші – 2 шт.
- лимон
- листкове дріжджове тісто – 0,5 аркуша
- цукор – 0,5 склянки
- вода – 1,5 склянки
- ванільний цукор за смаком
- кориця або зерна кави за бажанням
- сирий жовток – 1 шт.
приготування:
- Відберіть для цієї страви великі і щільні груші. Сполосніть груші і зріжте тонку шкірку. Щоб груші не почали темніти, полийте їх трохи лимонним соком (2 ст. Л).
- Груші, самі по собі, залишаються ароматними навіть після термічної обробки. Але я пропоную ще додати ароматичних ноток. Для цього необхідно відварити груші в сиропі з прянощами. У ковші доведіть до кипіння воду з цукром. Всипте ванільний цукор і кілька зерен кави або паличку кориці. Опустіть груші в сироп, влийте лимонний сироп. На середньому вогні варите груші до готовності (перевіряйте наколюванням вилки або ножа). Залежно від стиглості груші, варитися вони будуть від 10-15 хвилин.
- Потім виймайте груші на деко з фольгою, щоб вони холоднішими. Сироп не виливайте, його можна трохи випарити і поливати готову страву при подачі.
- Листкове дріжджове тісто необхідно розморозити в холодильнику, розгорніть пластом на столі. Відріжте шматок тіста, який вам знадобиться для приготування, інше тісто приберіть в морозилку. Ось стаття про листковому тісті, про спосіб його приготування самостійно: http://na-vilke.ru/sloyonoe-testo.html
- Духовку включайте нагріватися на 190 градусів. Поріжте листкове тісто смужками (неширокими). Тісто попередньо не слід розгортати, інакше повітряних шарів після запікання не буде.
- Встановіть груші на фользі, а якщо вони падають, зріжте хвостики знизу фрукта. Починайте з низу груші, і накручуйте смужками тіста кожну грушу до верху.
- Щоб на запеченому тісті була апетитна і гарна скоринка, змащуйте заготовки жовтком, збитим з цукром (1 ч. Л). Можна ще загорнуті груші обсипати цукром.
- Запікаються груші в листковому тісті 20-25 хвилин. Дайте їм трохи охолонути і подавайте.
- Цей десерт буде виглядати ефектно, якщо груші подати вертикально на тарілці. При бажанні полийте увареним сиропом. Якщо ви бажаєте пригостити домашніх цими грошима в новорічні свята, прикрасьте це блюдо посипкою і розмалюйте карамелевими олівцями.
Приготування і фото: Ельба.