Хочете, підкажу чудовий варіант овочевої закуски? Зустрічайте – маринована брюссельська капуста. Ці маленькі качанчики в маринаді припадуть вам до смаку.
Я закохалася в цю закуску з першого погляду! Вона не гірше капусти по-корейськи. Адже вони, ці маленькі качанчики брюссельської капусти, просто чудові і привабливі! Вони такі незвичайні на смак, а в союзі з замариноване разом з нею морквою, являють собою чудову закуску. Просто справжня апетитна знахідка, до того ж з такою кількістю вітамінів! Таку закуску можна подати не тільки на звичайний обід, а й на особливу торжество.
Складові:
- брюссельська капуста – 400 г
- морква великого розміру – 1 штука (близько 130 г)
- часник – 3-4 зубчики
- лавровий лист – 2 штуки
- гіркий червоний перець – ½ штуки
- чорний перець – горошок – 5-6 штук
- насіння кропу – трошки
для маринаду:
- вода – 500 мл
- масло рослинне – 3 столові ложки
- цукор – пісок – 1 чайна ложка
- сіль – 1,5 столових ложки
- оцет 9% – 2 столових ложки.
приготування:
- Качанчики брюссельської капусти зрізати зі стебла, обрізати кінчики качанів, зняти при необхідності пошкоджені і старі листочки.
- Качанчики скласти в чашку, залити холодною водою, додавши трохи солі, і залишити хвилин на 30, щоб вилізли можливі садові комашки, що сховалися в листі капусти. Потім воду злити.
- У каструлю налити близько 1 літра води, яку довести до кипіння на середньому вогні. У киплячу воду кинути кочанчики брюссельської капусти і варити 2 хвилини.
- Відвари капусту, відкинути її на друшляк і сполоснути холодною водою.
- Морква очистити, помити і натерти довгою соломкою.
- Часник почистити, помити.
- У чисту банку покласти лавровий лист, чорний перець – горошок, насіння кропу, червоний гіркий перець, зубчики часнику, морква, натерту довгою соломкою, і відварені качанчики брюссельської капусти. Перемішати обережно вміст банки.
- У невелику каструльку налити необхідну кількість води для маринаду і додати решту інгредієнтів: сіль, цукор, рослинна олія і оцет. Довести маринад до кипіння, помішуючи, щоб розчинилися сіль і цукор.
- Киплячим маринадом залити овочі, складені в банку. Маринад повинен повністю покрити овочі.
- Банку з маринованої брюссельською капустою закрити щільно кришкою, загорнути рушником і залишити остигати.
Це рецепт без стерилізації. Ми цю закуску з’їдаємо відразу. Свіжі кочанчики можна заморозити, а потім по необхідності розморожувати і маринувати.
- Коли банку з капустою охолоне, поставити її в холодильник до повного маринування брюссельської капусти. Через добу капуста готова до вживання. Смачного!
Господині на замітку:
- Якщо немає свіжої брюссельської капусти, використовуйте свіжозамороженої, відварити її не розморожуючи.
- При подачі маринованої брюссельської капусти додайте в неї ріпчасту цибулю, нарізану півкільцями.
- Індичка в мультиварці з брюссельською капустою – ще один чудовий рецепт з цим овочем.