Піцу люблять все, і рецептів її приготування існують тисячі. Мені подобається вона практично в будь-якому виконанні, особливо апетитна смажена на основі з картопляного тіста.
Картопляна піца на сковороді відноситься до страв на швидку руку, які готуються не тільки швидко, але і просто. Її ви зможете подати для своєї сім’ї в якості другої страви. Відмінно впишеться це частування в якості закуски на вечірці з компанією друзів.
Картопляна піца відрізняється від традиційної своєю основою, яка робиться не з тіста, а з тертого сирого картоплі, що набагато соковитіше і смачніше. Ну а в якості начинки можна використовувати практично будь-які продукти, наявні на даний момент в холодильнику.
Складові:
- картопля – 500 г
- яйце куряче – 1 шт.
- борошно пшеничне – 2 ст.л.
- часник – 2 часточки (за бажанням)
- сіль, перець чорний мелений (або суміш перців) – на смак
- ковбаски «Мисливські» – 250 г
- перець болгарський – 1 шт.
- сир – 150 г
- помідори черрі – кілька штук
- цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- сметана – 3 ст.л.
- гірчиця столова – 1 ч.л.
- гірчиця діжонська – 1 ст.л.
- масло рослинне – 3 ст.л.
- зелень – невеликий пучок.
Рецепт приготування:
- Приготування почнемо з начинки. Цибулю очистіть і поріжте на тонкі півкільця.
- Болгарський перець помийте, видаліть насіння і перегородки, наріжте соломкою.
- У сковороду налийте 1 ст.л. рослинного масла, викладіть в неї цибулю і перець, обсмажте на середньому вогні до м’якості овочів (близько 5 хвилин).
- Мисливські ковбаски поріжте кружечками.
- В Як м’ясної складової можете використовувати шинку, копчену або варену ковбасу, карбонат, сосиски, а також курку – вибір за вами. Сир натріть на дрібній тертці.
- Всі компоненти для начинки готові, переходимо до приготування картопляної основи. Очищену картоплю натріть на крупній тертці.
- Викладіть в глибоку миску або в каструлю, додайте сире яйце, борошно, сіль і мелений перець. Сюди ж можна додати і подрібнений часник.
- Добре перемішайте картопляну масу. На сковороді розігрійте олію і Відведіть туди картопляне «тісто». Розрівняйте за допомогою столової ложки. Якщо сковорода невеликого діаметру, то розділіть картопляну масу навпіл і приготуйте 2 піци. Підсмажте основу протягом 5-7 хвилин з одного боку, потім акуратно переверніть на іншу.
- Поки піца буде смажитися, приготуйте соус. Для цього просто змішайте сметану і гірчицю, за бажанням можна додати кетчуп.
- Змастіть підсмажену сторону піци приготованим соусом.
- Зверху викладіть цибулю з перцем і ковбаски, розподіляючи їх рівномірно по всій поверхні піци.
- Присипте сиром.
- Помідори черрі розрізати навпіл і розкладіть на піці. Зверху можна ще припорошити невеликою кількістю тертого сиру.
- Накрийте сковороду кришкою, вогонь зменшіть до мінімального і потім ще хвилин 5, поки весь сир не розплавиться.
- Дайте готової піци трохи постояти і злегка охолонути. Потім перекладіть її на тарілку, посипати подрібненою зеленню і розріжте на порції. Вона смачна і в гарячому, і в холодному вигляді.
Автор: Олена Martan