Оладки на кефірі з ізюмом- улюблені ласощі багатьох малюків. А якщо трохи переробити рецепт, додавши цедру цитруса і смачні горіхи, тоді апельсинові оладки з горіхами сподобаються не тільки дітям, але і дорослим половині сім’ї.
Рецепт насправді простий, але смачний. Спробуйте приготувати ці оладки, і вони вам припадуть до смаку.
складові
- кефір (1% жирності) – 1 стакан,
- яйце куряче – 1 шт.,
- цукровий пісок – 3-4 ст. ложки,
- апельсинова цедра – 3 ст. ложки,
- волоські горіхи – 7-10 шт.,
- борошно пшеничне (в / с) – 7 ст. ложок,
- сметана (20-25% жирності) – для подачі до столу,
- вишневе варення – для подачі до столу,
- рослинне масло – для смаження.
Рецепт приготування
Залийте в зручну, глибоку миску кефір з будь-жирністю на ваш смак. Суттєвої різниці не буде, якщо ви візьмете кефір з 3,2% жирності або з 1% жирності. Вбийте в миску до кефіру куряче яйце.
Добре збовтайте масу з яйця і кефіру і засипте цукровий пісок за смаком. Якщо любите солодке, тоді можна взяти більше цукру, ніж вказано в рецепті. Якщо зовсім залишаєтеся байдужими до солодощів, тоді зменшуйте норму.
Викладіть в миску апельсинову цедру. Потрібно натерти на дрібній тертці чисту шкірку апельсина, засипати її цукром і дати настоятися кілька годин.
Волоські горіхи очистіть від шкаралупи, потім поріжте на шматочки. Можна ще обсмажити горіхи на сухій сковороді, щоб вони яскравіше розкрили смак. Викладіть горішки в миску.
Залишилося тільки засипати потрібну кількість пшеничного борошна вищого сорту. Рекомендую борошно перед використанням просіяти. Добре перемішайте, щоб тісто на оладки було однорідним. Потім викладайте по половині столової ложки тесту в гарячу сковороду з рослинним маслом. Обсмажте з кожного боку до появи рум’яного кольору.
Викладіть апельсинові оладки на блюдце і полийте їх свіжою сметаною. Потім полийте сиропом від вишневого варення або будь-яким іншим джемом на ваш смак. Зверху оладки посипати волоськими горіхами і подати з чаєм або кавою.
Для дітей можете зварити смачний компот зі свіжих ягід або сухофруктів. В якості прикраси можна використовувати листочки свіжої м’яти.
Оладки – не обов’язково солодке блюдо. Щоб в цьому переконатися, рекомендуємо приготувати оладки із зеленню і подати їх зі сметаною.