Роли, як і вся японська кухня в цілому, вимагають точності в деталях. Їх не можна «зліпити» зі звичайного рису – знадобиться спеціальний, для суші. У ньому багато клейковини, яка скріплює рол і допомагає йому зберігати форму.
Що для приготування потрібно
Листи водоростей – норі – не купуйте з великим запасом: розкрита упаковка зберігається погано. Для закручування ролів вам знадобиться харчова плівка і невелика бамбукова циновка. Останню можна знайти в звичайному господарському магазині як підставку під посуд. Необхідно також придбати оцет для суші – він робить рис пластичним і липким.
Для приготування начинки вам знадобиться слабосоленої філе сьомги або форелі (краще брати незбиране і нарізати його самостійно), сир «Філадельфія», авокадо (за бажанням його можна доповнити або замінити огірком). Васабі, маринований імбир і соєвий соус використовуйте за смаком. Якщо Вам не хочеться возити з приготуванням, ви можете легко замовити суші на будинок.
Варимо рис і готуємо начинку
Добре промийте рис, поки вода не стане прозорою.
Після чого покладіть його в каструлю і варіть в співвідношенні крупи з водою 1: 1 на малому вогні, під кришкою, 20 хвилин після закипання. У кого є мультиварка, може вибрати режим «рис-крупа» і приготувати в цьому режимі.
Поки рис вариться готуємо начинку. Наріжте довгими тонкими смужками рибу, авокадо і огірок. З огірка виріжте серцевину, інакше ваші роли «потечуть» і розваляться.
Після того як рис приготуватися додайте в нього суміш з рисового оцту – 50 мл, цукру – 2 ст. ложки, солі – 1 ст. ложка (співвідношення приведено з розрахунку на 2 гранчака сухої крупи). Підігрійте соус в мікрохвильовці, щоб сіль і цукор повністю розчинилися.
загортаємо роли
На рогожі простелена харчову плівку, поверх неї – ½ листа норі, блискучою стороною вниз. Викладайте рис тонким рівномірним шаром так, щоб крупа не доходила на 2 см до найближчого до вас торця норі, але виходила за кордон протилежної торця листа – це потрібно для того, щоб шов закрученого ролу склеївся. Змочіть руки у воді з оцтом, щоб рис не прилипав до них.
Зверху простелена харчову плівку і другий бамбуковий килимок. Переверніть заготовку так, щоб рис залишився на плівці, а норі виявилася вгорі. Викладайте начинку по центру, уздовж аркуша.
Поверх сиру рівномірно укладіть овочі. Слідкуйте за тим, щоб шар начинки був приблизно однаковим по всій толщіне.Далее – найвідповідальніший етап, він лякає людей, тому вони частіше замовляють роли на будинок.
Підніміть нижній край килимка (той, де торець норі залишається вільним від рису), накрийте їм начинку і загорніть в рулон.
Зачекайте кілька хвилин і акуратно розгорніть. Цю рисову «ковбаску» перекотіть на шар риби, заздалегідь розкладеної на іншому килимку. Загорніть рис з начинкою в філе так, щоб рулон вийшов щільним.
Далі, отриману “ковбаску” розріжте на роли гострим ножем, змочуючи його в воді з оцтом перед кожним різом.
Такі, по-домашньому смачні, приготовлені руками майстрів роли, можна, так само спробувати в ресторані японської кухні «Нияма» – вирушайте туди з сім’єю, друзями або колегами. А якщо хочете поласувати будинку? Скористайтеся беспластной доставкою по Москві 24 години на добу!