Чи знаєте ви, що поєднання фруктів і морепродуктів народжує прекрасний смаковий дует? Доказом тому служить приготований нами салат.
Креветки ще недавно були делікатесом, і дозволити їх собі могли лише деякі. А зараз вони щільно увійшли в наш раціон і багато господинь по достоїнству оцінили цей прекрасний морепродукт.
Креветки присутні в багатьох кухнях світу. Їх смажать, варять, запікають, додають в супи, салати, піцу. Відмінно вони поєднуються і з усілякими овочами і фруктами. Салати з цими ракоподібними стануть чудовою прикрасою будь-якого столу.
Пропоную рецепт салату з креветок з апельсином. Дане блюдо середземноморської кухні прекрасно впишеться в романтичний вечір або просто порадує вас і ваших гостей. Все неодмінно оцінять легкість, свіжість і оригінальний смак цього салату.
Необхідні інгредієнти:
- креветки – 150 г
- помідори черрі – 130 г
- салат латук – невеликий пучок (60-70 г)
- апельсин – 1 шт.
- оливкова олія для заправки (30 г).
приготування
- Креветки необхідно відварити. Зазвичай в магазинах продаються вже відварені і заморожені креветки. Їх досить розморозити і потримати в підсоленій киплячій воді 1-2 хвилини. Однак не варто забувати про правильне розморожуванні рачків. Кращим вважається поступове розморожування. Для цього спочатку з морозильної камери креветки переміщують в холодильник і лише коли вони Отта, дістають на стіл для остаточної розморожування. Тепер необхідно ретельно промити і обсушити листя салату. Для цієї страви їх слід порвати руками або нарізати ножем.
- Помідори черрі наріжте на половинки.
- Апельсин очистіть.
- І поріжте невеликими шматочками, не забувши видалити білі плівки.
- Всі інгредієнти з’єднайте і акуратно перемішайте. Полийте оливковою олією.
- Легкий і смачний салат готовий. Смачного!
Чи знаєте ви:
- Креветки – унікальний продукт. Крім приємного смаку в них міститься велика кількість амінокислот, необхідних людині. Крім того в креветках міститься багато йоду, магнію, натрію, цинку, фтору, міді, фолієвої та аскорбінової кислоти. Всі ці речовини благотворно впливають на організм.
- Ще один незаперечний плюс креветок в тому, що в їх м’ясі міститься мало калорій (87 ккал / 100г). Це властивість в даному продукті по достоїнству оцінили спортсмени і люди, що стежать за харчуванням і фігурою.
- При виборі креветок варто звернути увагу на їх зовнішній вигляд. Хвости креветок повинні бути загнуті. Це означає, що відразу після вилову їх відварити і заморозили. Якщо ж хвостики прямі то, швидше за все, ці членистоногі довго лежали, перш ніж піддалися тепловій обробці. Такий продукт вживати не слід.
- Смак салату з креветками і апельсином можна збагатити за рахунок додавання 1 ст. л. насіння кунжуту.
Автор: Божкова Олена