Запечіть форель в пергаментному папері, додавши ядра волоських горіхів, лайм і зелень. Оцініть, безперечно, високі смакові якості цієї делікатесної риби, легкість і простоту її приготування в духовці.
Не люблю я карамель, подавайте мені форель!
Бажаєте приготувати на вечерю райдужну форель? Хочу запропонувати для вас рецепт форелі під горіховою скоринкою. Це буде райдужна форель, яку будемо запікати. Просто, швидко і смачно. Багато з вас, і я, звичайно, є любителями таких вишуканих рецептів.
До речі, для зменшення часу вашої присутності на кухні, можна попросити, щоб рибу очистили прямо в магазині. Тому що деякі люблять рибу, а ось почистити її, м’яко скажемо, не дуже.
Гарніром до запеченої рибі може стати відварений рис, картопля, або інші овочі на ваш смак.
Складові:
- райдужна форель – 1 шт.
- суміш ароматної зелені – 3 ст. л.
- лайм – 1 шт.
- мед – 0,5 ч. л.
- сіль – 1-2 ч. л.
- волоські горіхи – 7-10 шт.
приготування:
- Вимийте форель, при необхідності, очистіть від луски. Якщо будете запікати рибу без горіховою скоринки, можна і не очищати її. Зябра обов’язково виймайте з риби, вони можуть дати неприємний запах і гіркоту.
- Нарізайте кріп, петрушку, зелену цибулю, складіть в миску. Додайте до цієї ароматної суміші щіпку солі, перемішайте.
- Очистіть трохи горіхів (7-10 шт.), Подрібніть у велику крихту, використовуючи ступку.
- Тушку форелі посипте трохи сіллю, зверху і в черевці.
- Часточки лайма всуньте в голову риби, де знаходилися зябра.
- Помістіть рибу на пергамент, всередину черевця помістіть ароматну зелень, і кілька часточок лайма. Зверху рибку обмажте медом (0,5 ч. Л.), Обсипайте горіхами.
- Заздалегідь нагрівайте духовку до 190 градусів. Скрутіть над рибою пергамент, у вигляді згортка, і запікайте близько 15 хвилин. Разом з фореллю можна запікати нарізані овочі.
- Готову форель посипте свіжою зеленню.
- Подавайте запечену форель в пергаменті, нехай кожен гість сам розгорне цей смачний згорток.
Господині на замітку:
- Розморожувати тушку форелі рекомендується поступово, при низьких плюсових температурах (в межах + 4-6 градусів). Зручно це робити в нижньому відділі холодильника, в прохолодному погребі чи на веранді. При повільному розморожуванні риба зберігає структуру, не псуються її смакові якості.
Схожі рецепти:
- Форель запечена в пергаменті з лимоном і зеленню;
- Форель запечена в фользі.
Приготування і фото: Ельба.