Серед величезного розмаїття рецептів приготування напою какао я вважаю за краще той, в який додана кориця, кардамон, мускатний горіх і фенхель. Чудовий тонкий аромат і пряний смак – це те, що здатні оцінити справжні гурмани.
Сьогодні пропонуємо вам приготувати філіжанку запашної какао. Але особливої родзинкою рецепта стане додавання деяких прянощів. З хорошим якісним какао-порошком завжди можна проводити багато експериментів. Ми віддаємо перевагу таким спецій, як кардамон, фенхель, мускатний горіх, ну і, звичайно ж, ароматним паличок кориці. Порівняйте варіант пряного напою з гарячим шоколадом з какао.
Такий напій відмінно підійде до шматочка шоколадного пирога, також він просто ідеально буде поєднуватися з хорошим сиром.
Якщо ж ви будете готувати напій для дорослих, в такому варіанті можна додати трошки рому, кілька ложок хорошого лікеру, або ж трохи коньяку. Таке какао не тільки буде дуже смачним, воно прекрасно вас зігріє, подарує заряд бадьорості і сил.
Складові:
- молоко – 200 г
- какао – 1,5 ч. л.
- цукор – 1 ч. л.
- кардамон – ¼ ч. л.
- кориця – 2 палички
- мускатний горіх – ¼ ч. л.
- фенхель на кінчику ножа.
Процес приготування
- У скляному посуді змішайте потрібну кількість всіх обраних спецій, з’єднайте мелений мускатний горіх, кардамон і фенхель.
- Всипте допрянощів півтори чайні ложки какао порошку.
- В окремий кухлик влийте стакан молока, покладіть в нього дві палички кориці. Надішліть ківш на верхній вогонь, доведіть молоко до кипіння. Проваріть молоко з корицею буквально 15-20 секунд, потім витягніть і викиньте палички кориці.
- У суху суміш какао і спецій додайте цукровий пісок. Кількість цукру регулюйте, якщо ви любитель солодких напоїв, додайте ще одну ложку.
- Влийте в какао 5 столових ложок гарячого молока. Активними рухами перемішайте всі інгредієнти, щоб не було грудочок, а вийшла однорідна густа шоколадна консистенція.
- Тепер влийте її в час, що залишився гаряче молоко, перемішайте.
- Надішліть ківш знову на плиту, проваріть напій буквально 10 секунд, відразу знімайте його з вогню.
- Розливайте ароматне пряне какао по чашках і подавайте його до столу.
Господині на замітку:
- Замість звичайного цукру я вважаю за краще додавати в какао ванільний цукор, який ще більше збагачує ароматичну композицію.
Автор: Alena2018.