Виявляється, ароматна гірчиця з порошку легко готується в домашніх умовах!
У російській кухні без гірчиці НЕ дегустується жодне м’ясне або рибне блюдо! Навіть сосиски або сардельки прийнято доповнювати цим палючим соусом та так, щоб, так би мовити, «побачити Москву»! Холодець з курки і овочів, а також холодець, приготовлений в мультиварці, без гострої приправи взагалі не мислимі.
Ця пікантна гостра добавка не тільки зробить смачним практично будь-яку страву, але ще й буде корисна, особливо в холодну пору року. Доведено, що гірчиця має зігріваючий ефект.
Найкращий спосіб приготування класичної столової гірчиці в домашніх умовах – з сухого порошку шляхом заварювання. Такий продукт може зберігатися протягом 2-3 тижнів на холоді.
Складові:
- гірчичний порошок – 50 г
- цукровий пісок – 0,5 ч.л.
- сіль – 0,5 ч.л.
- рослинне масло – 1 ст.л.
- оцет 9% – 1 ч.л.
Як приготувати:
- По-справжньому міцна пекуча гірчиця робиться протягом декількох днів. Порошок повинен увібрати в себе воду, тому готуємо такий соус за 2-3 дні до дати дегустації. У глибоку ємність всипаємо гірчичний порошок.
- Дуже важливо знати, як правильно заварити. Додаємо 2-3ст.л. окропу і як слід перемішуємо. Вийшла густа і туга маса. Будьте обережні і не нахиляйтеся до неї надто близько – виготовлення гірчиці з порошку вимагає обережності.
- Густу гірчичну масу перекладаємо в банку або в ємність з щільно закривається кришкою так, щоб залишалося ще вільне місце.
- Доливаємо до верху охолодженої кип’яченої води і закриваємо герметично. Ми залишаємо на 1-2 дня просто на столі, тобто зберігаємо при кімнатній температурі. Гірчиця сама «візьме» необхідну їй кількість рідини.
- По закінченню зазначеного часу відкриваємо банку і зливаємо рідину, якщо вона залишилася.
- Щоб гірчиця стала смачною, додаємо оцет, рослинне масло і сіль з цукровим піском.
- Знову перемішуємо все – так з’єднуються аромати спецій. Тепер ядреная домашня гірчиця повністю готова! Дайте їй настоятися в холодильнику близько 12 години і можна починати пробувати.
- Перед подачею викладайте пекучий соус в креманку і намащуйте на хліб або на м’ясну закуску.