Щоб куряче філе вийшло ніжним і ароматним, запечём його в конвертах з фольги з часником, цибулею-пореєм і соусом з вершків та вина. Я подам лише ідею, а ви можете придумати свій варіант гарніру і соусу.
Інгредієнти на 4 порції:
- філе від 2-х курячих грудок;
- цибуля-порей – 200 г (1 штука);
- картопля – 2 штуки;
- часник – 4 зубчики;
для соусу:
- біле сухе вино – 100 мл;
- вершки 35% жирності – 200 мл;
- сіль, перець за смаком.
Картоплю очистити від шкірки, промити і варити в киплячій підсоленій воді майже до готовності. Злити воду, остудити, нарізати на фігурні брусочки за допомогою спеціального ножа.
Підготувати куряче філе, видаливши шкуру і кістки.
Лук -Пора вимити і нарізати крупно.
Покласти порей в каструлю, залити окропом і варити 3 хвилини. Так цибулю-порей стане трохи м’якше. Злити воду з каструлі.
Додати до цибулі філе курячих грудок, брусочки картоплі, залити вершками і вином, посолити і поперчити. Потім обережно перемішати.
Далі весь вміст каструлі рівномірно розкласти по сформованим з фольги конвертах в кількості 4-х штук. На кожен конверт взяти фольги в два шари розміром з аркуш А4.
На кожен лист з фольги покласти зубчик часнику, попередньо розплющений плоскою частиною ножа. Далі укласти куряче філе з цибулею-пореєм і картоплею.
Загорнути краї фольги так, щоб конвертик був добре складний з усіх боків. На заключному етапі згортання додати в конверти соус з вершків та вина.
Готові конвертики перекласти на решітку і відправити в духовку. Запікати в попередньо нагрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин.
Дістати конвертики з духовки і розкласти по тарілках. Розкрити фольгу і подати до столу.