Полуничний соус – відмінне доповнення до безлічі борошняних виробів, фруктових салатів, коктейлів, десертів, каш і навіть м’ясних страв. Якщо ви бажаєте урізноманітнити і прикрасити своє меню, тоді соус з полуниці – те, що потрібно. На приготування цього соусу піде зовсім небагато часу і зусиль. А результат неодмінно буде чудовим. Адже полуниця сама по собі смачна, солодка, і дуже корисна. А значить, всі страви з її участю будуть відмінними. Все тому що ця ягода хороша, як в свіжому вигляді, так і після термічної обробки.
складові
- полуниця свіжа – 200 г
- цукор – 2-4 ст. ложки (за смаком)
- крохмаль картопляний – 1-2 ст. ложки
- вода – 1/3 склянки.
приготування соусу
- Для приготування полуничного соусу потрібно помити полуницю. Для цього заливаємо її на хвилину холодною водою, щоб вся грязь пішла на дно миски. Потім зливаємо воду і ще раз або два промиваємо. Тільки потім видаляємо плодоніжки. Укладаємо ягоди в стакан для блендера.
- Засипаємо полуницю цукром. Його кількість буде залежати від вашого смаку. Також грає роль солодкість самої полуниці.
- Збиваємо ягоди з цукром блендером. Виходить ось такий сироп. Переливаємо його в маленьку каструльку і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння.
- У чашці розводимо крохмаль, змішуючи з холодною водою. Заливаємо його тонкою цівкою в киплячу полуничну масу. Перемішуємо і ще трохи тримаємо на вогні, поки соус не загусне. Кількість крохмалю можна регулювати, щоб отримати потрібну консистенцію соусу. Хтось любить густі соуси, а хтось не дуже густі.
- Отримавши потрібну консистенцію, знімаємо готовий полуничний соус з вогню. Даємо охолонути, і наповнюємо їм соусник. Подаємо з оладками, млинцями, сирниками, солодкими варениками, запіканками. Якщо бажаєте подавати полуничний соус до м’яса, тоді кількість цукру можна зменшити або зовсім його виключити.
- Скористайтеся сезоном полуниці і неодмінно приготуйте полуничний соус. А на зиму підготуйте трохи полуничного варення.
Приготувала Оля Кікляр.