Якщо бажаєте отримати нагороду від близьких у вигляді задоволеної посмішки і відмінного апетиту, радимо приготувати тонкі млинці з малюнком з какао. Вибирайте будь-який із запропонованих способів.
Що не кажіть, а млинці улюблені всіма. Ніхто не відмовить собі в задоволенні поласувати смачним рум’яним млинцем. А якщо це буде якийсь незвичайний млинець, то тут вже зовсім без сумнівів. А приготувати оригінальні млинці зовсім не важко. Головне тут – бажання, рецепт і сковорода. Хоча, швидше за все, тільки бажання. Перевіреним роками рецептом я ділюся, детально розповідаючи, що й до чого; сковорода, напевно, є. Так що справа тільки за вами. Влаштуйте близьким смачний, веселий, млинцевий свято! Зарядіться відмінним настроєм!
Складові:
тісто для млинців:
- молоко – 750 мл
- борошно пшеничне вищого сорту – 300 г
- сіль – 1 ч. л.
- цукор – пісок – 2 ст. л.
а також:
- какао-порошок – 1 ст. л.
- вершкове масло (для змащування) – 50 г
і ще:
- сковорода для млинців з малюнком
- шприц медичний.
приготування:
- У чашку об’ємом близько 1,5 літра розбити яйце, додати необхідну кількість солі і цукру-піску, добре збити віночком.
- Молоко налити в сотейник і на повільному вогні нагріти його до теплого стану.
- Половину норми молока вилити в яєчну суміш і ретельно збити віночком.
- У яєчно-молочну масу просіяти борошно, перемішати віночком.
Борошно при зберіганні стає щільною і злежується, тому перед використанням її необхідно просівати для збагачення киснем.
- Влити в борошняну масу молоко, що залишилося і добре перемішати віночком, щоб вийшло однорідне, без грудочок тісто рідкої консистенції.
- Тісто має «відпочити» мінімум 30 хвилин. За цей час борошно повинно розійтися, увібрати рідину.
- Від приготованого млинцевого тесту відлити в окрему чашку близько 150 мілілітрів і додати какао – порошок, добре розмішати, какао повинно повністю розчинитися.
- Напекти млинці, попередньо вивчивши поради http://na-vilke.ru/chto-delat-esli-prigorayut-bliny.html. Мені пощастило стати власницею ось такий чудний сковороди з малюнком, яка має низький борт, характерний для млинцевих сковорідок, зручну ручку і веселий малюнок. Сучасні виробники пропонують широкий асортимент таких ось незвичайних сковорідок, тому при бажанні і можливості можна завжди їх купити. Що можу сказати особисто про цю сковороду, то млинці на ній можна випікати без використання масла, млинець не підгорає, добре пропікається і красиво рум’яниться, без проблем знімається.
- Сковороду нагріти на середньому вогні.
- Набрати в шприц тісто для млинців з додаванням какао, обережно видавити його в поглиблення – малюнок сковороди.
- Коли коричневе тісто схопиться (коли сковорода добре розігріта, воно схоплюється моментально), вилити на сковороду порцію білого тесту, розподіливши її тонким шаром по всій поверхні сковороди, нахиляючи її туди і сюди. Коли млинець добре зарум’яниться, за допомогою лопатки перевернути його на іншу сторону і випікати до зарум’янювання другої сторони.
Не забувайте перед випічкою нового млинця перемішувати млинцеве тісто!
- Випечений млинець відкинути на блюдо і змазати його за допомогою силіконової пензлика вершковим маслом. Таким же чином спекти інші млинці.
- Блюдо зі стопкою веселих млинців подати до столу. Смачного!
Господині на замітку:
- Млинці можна напекти, використовуючи просто тісто для млинців, малюнок буде все одно видно, просто не так контрастно.
- Якщо у Вас немає можливості купити таку сковороду, не турбуйтеся! Вихід є! Головне, щоб була будь-яка сковорідка для випічки млинців. Таким же чином як зазначено вище приготувати млинцеве тісто 2-х кольорів. Сковороду поставити на слабкий вогонь і за допомогою шприца – дозатора нанести на поверхню сковороди малюнок коричневим тестом. Коли темне тісто схопитися, поверх його налити звичайне біле млинцеве тісто, розподіливши його по всій поверхні. Обсмажити з двох сторін як звичайні млинці, збільшивши вогонь. Використовуючи таку технологію, можна спекти млинці з різними малюнками тут вже все залежить від Ваших художніх можливостей і фантазії. Я ось, наприклад, відобразила себе в млинці, так би мовити млинець – «автопортрет». Тепер Ви можете уявити, як виглядає Lorchen.
- У рідке тісто для млинців можна також додати 2-3 курячих яйця. Непоганий варіант – використовувати спеціальну млинцеву борошно, яку можна придбати в будь-якому супермаркеті.