Ви в пошуках рецепта смачного борщу? Ви гурман до кінчика ложки і ваші пошуки «цікавого смаку» ніколи не припиняються? Тоді можливо ми з вами знайдемо спільну мову. Я буду писати, а ви зберетеся і приготуєте, ви будете пробувати, що у вас вийшло, а я, напевно, буду знову варити борщ з квашеної буряком.
Борщ – це старе, традиційне блюдо України. Під цією назвою насправді можна знайти абсолютно різні смакові відтінки. Ніде і ніколи ви не знайдете дві тарілки однакового борщу. А що вже говорити про різні рецептах зібраних під однією назвою, тут пробувати, чи не перепробувати, готувати і знову починати. У нас сьогодні на обід карпатський борщ з квашеної буряком і бужениною.
коротка довідка: Раніше борщ готували тільки з квашеної буряком, саме вона надавала блюду необхідний злегка кислий смак. Але в один час, на зміну їй прийшли бліді замінники: помідори, томатна паста, і навіть що не неприємно про це писати лимонна кислота і оцет!
невеликі інструкції:
- Борщ повинен бути трохи кислим – це класика, але я вас прошу не вбивати рецепт, краще не готувати борщ, ніж додавати оцет.
- У рецепті використовується буженина. В даному випадку мається на увазі так зване розбудження м’ясо (копчена свинина) яке особливо популярне в західній області України. Дуже часто бужениною називають шматок м’яса запеченого зі спеціями, але це не той інгредієнт, який використовується в рецепті.
Складові:
- картопля – 4-5 шт. середнього розміру
- морква -1 шт.
- цибуля -1 шт.
- капуста -150 г
- буряк квашена – 1 жменя
- буряковий квас -250 мл
- квасоля -0.5 склянки
- буженина – 200 г
- м’ясний бульйон – 2.5 літра
- сало – 50 г.
приготування
Почистіть картоплю, поріжте на шматочки і покладіть в каструлю. Влийте в каструлю бульйон і поставте на вогонь.
Капусту старанно і дрібно посічіть і відправте в каструлю варитися разом з картоплею
Квашену буряк, яка у вас в банку зберігається у вигляді пластинок, перетворите в соломку. Коли картопля буде в фазі напівготовності, додайте буряк і сіль, орієнтуючись на свій смак. Вона трохи забарвити рідина і стане безбарвною.
Цибулю і моркву подрібніть. Сало поріжте теж досить дрібно і витопите з нього на сковороді жир. Трохи підсмажте овочі, а потім залийте водою, щоб вона злегка їх прикривала. Гасіть до готовності, а потім додайте в каструлю.
Квасоля також відправте в каструлю. Квасоля перед закладкою треба відварити. Якщо ви будете використовувати суху, тоді замочіть її на ніч у значній кількості води, а вранці відваріть. Якщо ж ви будете готувати борщ з молодої квасолі, тоді просто її зваріть.
Буженину поріжте невеликими шматочками і трохи обсмажте. Рум’яне і ароматне м’ясо покладіть в борщ з квашеної буряком.
Влийте в каструлю 250 мл бурякової рідини доведіть до кипіння і вимкніть.
Через 10 хвилин після того, як ви закінчите варити ваше перше блюдо, приправте його ароматними спеціями і травами. Додайте чорний перець, лавровий лист, петрушку, кріп, 2 зубчики часнику.
- Борщ з квашеного буряка готовий. Розлийте його по тарілках, заправте сметаною і насолоджуйтеся смаком.
Автор: Tifany.