Це один з найпростіших і швидких рецептів приготування курячого м’яса. Посмажте курячі стегна на сковороді-гриль з мінімальною кількістю спецій – тільки сіль і перець.
Стегна – ніжна і соковита частина курки. М’ясо вийде набагато ароматні, якщо його не запікати, а посмажити на ребристою сковороді. З самого дитинства я пам’ятаю цей тонкий запах і присмак, хрустку і рум’яної скоринки без медових і вершкових ноток. Щоб відчути неповторні кулінарні гідності продукту, не будемо використовувати спеції, прянощі, вершки, яблука та інші вишукані компоненти, як в рецепті приготування курячих стегон з медом і чебрецем, а просто підкреслимо витончений смак за допомогою солі і чорного перцю. Ця страва з розряду простіше простого.
Складові:
- курячі стегна – 4 штуки
- сіль, перець чорний мелений
- рослинна олія
- сушений кріп для посипання.
приготування
Курячі стегна ретельно промийте і просушіть рушником. У сковороду-гриль налийте пару крапель рослинного масла і добре прогрійте на помірному вогні. М’ясо посоліть і злегка поперчіть, розподіліть спеції по стегнах, трохи втираючи, щоб верхні шари просочилися спеціями. Покладіть в сковороду так, щоб шкіра виявилася зверху, смажте до золотистого кольору і переверніть.
Коли шкірка придбає апетитну золотисто-коричневу скоринку, знову переверніть, трохи зменшивши вогонь, щоб стегно присмажився повністю. Щоб перевірити на готовність, проткніть його ножем або виделкою. Кулінарний інструмент повинен легко входити в стегно, просочуватися прозорий сік, а м’ясо від кістки легко відділятися.
Перекладіть ароматні стегна на широку тарілку і накрийте на кілька хвилин фольгою, щоб соки розійшлися по волокнам, не забудьте присипати сушеним кропом. Він додасть страві легку ароматну і пряну нотку. Курячі стегна можна подати з червоним або вершковим соусом, овочевий нарізкою і легким салатом. З ними буде поєднуватися будь-який гарнір, в тому числі макаронні вироби і ячна каша.
Господині на замітку:
- Щоб стегна вийшли більш ароматними, перед смаженням додайте гілочку чебрецю і кілька розчавлених зубчиків часнику, а через півхвилини приберіть. Ефірні масла прянощів розчиняться в рослинних жирах і вбереться в куряче м’ясо.
- Якщо стегна добре засмажити, але всередині вийшли сирими, додайте 50 грам води, накрийте фольгою або кришкою і почекайте 5 хвилин. М’ясо пройдеться паром і швидко доготувати.
- Небажано викладати стегна в сковороду шкіркою вниз. Вона може пристати до поверхні і при перевертанні порватися. Якість сковороди тут також має значення.
- Чи не перевертайте м’ясо до появи скоринки! Так легко пошкодити цілісність волокон, і блюдо вийти сухуватим.