Про смузі я вперше дізналася не так давно. Але з тих пір це блюдо настільки полюбила, що частенько радую себе і всю свою сім’ю густими коктейлями-десертами. Особливо люблю міксувати гарбуз з яблуком – це і смачно, і красиво, і, звичайно ж, дуже корисно.
Маючи в будинку гарбуз, ви завжди можете розраховувати на її універсальність і готувати з цього натурального продукту численні страви. Це можуть бути супи, гарніри, випічка, напої і, звичайно, чудові яскраві десерти. Одним з них і є рецепт смузі з гарбуза і яблук з вівсяними пластівцями.
Ця страва може замінити вам повноцінний прийом їжі. У ньому міститься все, що потрібно організму, щоб насититися і зарядитися енергією. Так як гарбузово-яблучний смузі є в першу чергу дієтичним десертом, тут відсутня цукор і навіть мед. Завдяки природній солодощі яблук і гарбуза ми отримуємо дуже смачне легке і поживне блюдо.
Воно сильно нагадує дитяче харчування по консистенції і виду. Завдяки вівсянці, смузі виходить в’язким і ніжним, що дуже корисно для шлунково-кишкового тракту. Детально про вівсянці читаємо тут.
Складові:
- гарбуз очищена – 150 г
- яблуко – 1 шт.
- вівсяні пластівці швидкого приготування – 2 ст.л.
- кип’ячена вода або відвар гарбуза – близько 1/3 ст.
Як зробити:
- Так як гарбуз у нас твердий продукт, її потрібно відварити до м’якості. Для цього нарізаємо овоч шматочками і відправляємо в невелику каструлю. Наливаємо близько склянки води і ставимо на слабкий вогонь під кришкою нудитися хвилин на 10. Відвар нам стане в нагоді для регулювання консистенції смузі.
- На фото видно – гарбуз стала м’якою. Тепер даємо їй охолонути.
- Перекладаємо варений гарбуз в блендер. Якщо залишився відвар, його додамо окремо.
- Ріжемо очищене яблуко і кидаємо до гарбузі.
- Додаємо вівсяні пластівці.
- Потім наливаємо трохи кип’яченої води або, якщо залишився відвар від гарбуза. Важливо отримати потрібну консистенцію. Хочете отримати смузі не таким густим, налийте рідини більше. І навпаки. У мене пішло близько 1/3 склянки відвару від гарбуза. Включаємо блендер і перетворюємо інгредієнти в пюре.
- Якщо вам захочеться підсолодити смузі, можна додати трохи меду. І знову збити.
- Отже, наш напій або десерт готовий. Переливаємо його в склянку, креманку або чашку. Найзручніше вживати фруктово-гарбузовий смузі чайною ложкою.
На замітку
- Готуйте смузі безпосередньо перед вживанням, щоб в ньому збереглося якомога більше користі.
- Цей чарівний густий коктейль містить в собі велику кількість вітамінів і мінералів, які зміцнюють імунну систему організму. І чим частіше ви будете вживати смузі з різних природних продуктів, тим краще будете себе відчувати.
- Особливо гарний смузі з яблук і гарбуза на сніданок. Це чудове початок дня, коли організм наповнюється енергією і не відчуває після сніданку тяжкості.