Готуємо тонкі млинці на мінеральній воді з ажурною мереживною структурою. Покажу, як замісити тісто і спекти, а вибір начинки залишу за вами.
А знаєте, що раніше було замість сковорідок для млинців? Звичайний плоский камінь. Камінь розігрівався на вогні, і на нього виливалося млинцеве тісто. Млинці готувалися швидко і легко переверталися. Зараз же для господинь величезний вибір сковорідок для млинців – млинниць, на яких легко і просто спекти хоч млинці на молоці, хоч на томатному соку, хоч млинці на кефірі. Але зараз в «моді» – легка, мереживна структура з безліччю дірочок. Тому пропоную вам поласувати млинцями на мінералці. Ніжна текстура, приємний смак млинців подарують вам справжню насолоду, а якщо їх начинити начинкою, солодкої або м’ясний, то взагалі приведуть в невимовне захоплення.
Складові:
для тесту:
- борошно пшеничне вищого сорту – 350 грам
- мінеральна вода з газом – 600 мілілітрів
- молоко – 300 мілілітрів
- яйце куряче – 1 штука
- цукровий пісок – 1 столова ложка
- сіль – 1 чайна ложка
для смаження:
- рослинне масло – 20 мілілітрів.
приготування
- У глибоку чашку розбити яйце, додати цукровий пісок, сіль і збити віночком до однорідності і пишності.
- У чашку з яєчною масою просіяти необхідну кількість борошна і добре перемішати.
- Потім в чашку з борошняної сумішшю влити мінеральну воду і молоко, добре збити віночків, щоб тісто було без грудочок і мало повітряну і ніжну структуру, а по консистенції нагадувати рідку сметану. Чашку з приготованим тестом накрити кришкою і залишити на 1 годину.
- Перед випічкою млинців знову добре збийте віночком тісто на мінералці для млинців.
- Сковорідку для млинців добре прожарити на середньому вогні, змастити за допомогою силіконової пензлика рівномірно рослинним маслом.
- Набрати 2/3 ополоника млинцевого тесту, яке необхідно швидко вилити на сковороду, тримаючи її трохи під нахилом. Тісто має рівномірно розтектися по колу, по всій площі сковороди.
- Через хвилину, коли краю млинця підрум’яняться затвору лопаткою, перевернути на іншу сторону. Випікати млинець до готовності, пам’ятаючи, що, як правило, блін на іншій стороні смажитися швидше. Випечений млинець відкинути на широку тарілку і змастити вершковим маслом.
- Таким же чином спекти інші млинці. Смачного!
Господині на замітку:
- для приготування цих млинців використовувати тільки мінеральну воду;
- якщо млинці рвуться при перекиданні, додайте борошна;
- при смаженні млинців використовуйте пластикові або дерев’яні лопатки, щоб не подряпати покриття сковороди;
- млинці на мінеральній воді і молоці можна їсти просто так, а також вони гарні з будь-якою начинкою, вибір якої я залишаю за вами, можу лише сказати, що сама готувала з сиром.