Куряче філе з овочами поєднується чудово. Овочі надають пріснувато і сухому м’яса соковитість, ніжність, насиченість. Виходить ситно і дуже смачно.
З курячого філе можна приготувати сотні самих різних страв. І у нас в сім’ї це дієтичне м’ясо дуже люблять – і смачне, і легке, і готується швидко. Тому в морозилці завжди є невеликий «стратегічний запас» – дістав, скільки потрібно, і готуй.
До речі, іноді зовсім немає часу чекати, поки воно відтане. Розповім, як приготувати заморожене філе курки з овочами.
Цей рецепт став одним з моїх улюблених з кількох причин. У цьому рагу сухувате філе завжди виходить дуже соковитим і ніжним. Часу на приготування потрібно менше півгодини. А головне, чекати, поки розморозиться курятина, не потрібно – саме це і є основною родзинкою рецепта.
Складові:
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- гарбуз – 100 г
- філе куряче – 150-200 г
- суміш овочів (горошок, стручкова квасоля) – 100 г
- сіль за смаком
- орегано – 1 ч. л
- масло рослинне -3-4 ст. ложки.
Як приготувати:
- Спочатку потрібно припустити цибулю і моркву. Чистимо овочі, ріжемо все півкільцями.
- Розігріваємо сковороду, вливаємо туди рослинне масло. Я беру рафінована соняшникова, щоб в рагу не було зайвих запахів. Викладаємо нарізані моркву і цибулю.
- М’якоть гарбуза ріжемо тонкою соломкою і відразу відправляємо до інших овочів на сковороду.
- Дістаємо з морозилки м’ясо і гострим ножем перетворюємо його в найтонші слайси. Звичайне свіже філе так нарізати не вийде.
- Викладаємо м’ясо до овочів, вогонь повинен бути середнім. Через 1 хвилину все перемішуємо.
- Всипаємо горошок і спаржеву квасолю. Зараз не сезон, і у мене вони заморожені – так і кладу. У літню пору це свіжі овочі.
- Обсмажуємо рагу під напівприкриті кришкою на невеликому вогні 10-15 хвилин. Солимо, додаємо спеції, накриваємо кришкою і тушкуємо 1 хвилину. Вимикаємо, даємо настоятися 2-3 хвилини і подаємо. Смачного
Господині на замітку
- Такий спосіб приготування дає відмінне поле для експериментів, особливо, влітку, коли сезон овочів. Можна додавати все, що вам подобається – солодкий перець, зерна кукурудзи, суцвіття цвітної капусти. Трохи порізаних тонкими пластинками печериць теж не завадять.
- Подавати рагу із замороженого курячого філе можна і з гарніром. Відмінно буде поєднуватися відварений рис, картопляне пюре, паста.