Свіжозаварений чай, домашній щербет з хрустким арахісом … і немов ми на східному базарі, який так і ломиться від різноманітних солодощів, а продавці так і зазивають покупців своїми криками: «Вай-вай, щербет смачний купуй!» Побувайте в казці, приготуйте це смачне ласощі – щербет з арахісом. Я поділюся нескладним рецептом варіння арахісового щербета в домашніх умовах. Солодкість вам в радість!
Складові:
- цукровий пісок – 0,5 кг
- молоко (3,2% жирності) – 100 мл
- масло вершкове – 1 столова ложка
- какао-порошок – 1 столова ложка
- арахіс – 50 г.
приготування щербета
- Арахіс висипати на суху сковороду, прожарити протягом 6-7 хвилин, остудити. Остиглий арахіс очистити від лушпиння.
- У товстостінну каструлю або казанок насипати цукор – пісок, налити молоко, добре перемішати дерев’яною ложкою, щоб молоко добре просочило цукор – пісок. Слід звернути увагу на те, що не повинно бути молочного рівня над цукром.
- Каструлю з цукром – піском з молоком поставити на слабкий вогонь і варити близько 30 хвилин, час від часу помішуючи дерев’яною ложкою. Цукрова маса – щербет повинна придбати ніжний бежевий колір.
- Додати в щербет вершкове масло і какао – порошок, добре перемішати і поварити на слабкому вогні ще 2-3 хвилини.
- Додати в приготовлений щербет горіхи арахіс і добре перемішати.
- Застелити будь-яку форму пергаментом для випічки або харчовою плівкою, викласти щербет з арахісом, розрівнюючи, шаром близько 1 сантиметр. Або викласти щербет в банку.
- Залишити щербет застигати на 2 години.
- Готовий арахісовий щербет нарізати або розламати на шматочки.
Господині на замітку:
- готовність щербета визначається по щільності краплі: цукрову масу капнути на тарілку, злегка остудити, спробувати скачати. Якщо виходить напівтвердий, пружну кульку, значить щербет готовий;
- готовий щербет з горіхами можна викласти і на силіконовий килимок.