Чахохбілі – страва грузинської кухні, в оригіналі це рагу, приготоване з м’яса фазана. У наш час різноманітність рецептів допускає використання м’яса будь-якого птаха. Чахохбілі з індички по-грузинськи готується легко, але страва виходить дуже смачним і ситним.
Кухня: Грузинська.
Час приготування – близько 40 хвилин.
Інгредієнти на 4 порції:
- філе індички -500 г
- цибуля – 1 цибулина середнього розміру або 2 маленькі
- вершкове масло -30 г
- стиглі помідори -4 шт. середнього розміру
- бульйон курячий – 150 г
- лимон – 2 кружечка
- аджика – 1 ст. ложка
- сіль, чорний мелений перець, хмелі-сунелі, сушений базилік і інші спеції за смаком.
Рецепт приготування
- Індичку нарізати і обсмажити в розпеченому глибокій сковороді до появи світло-коричневої скоринки. Зайвий виділяється з індички сік акуратно зливати в стакан.
- Цибулю нарізати великими шматочками.
- Покласти цибулю до індички і обсмажувати разом до прозорості лука. Поступово додати вершкове масло, нарізане маленькими шматочками.
- Помідори обдати окропом і зняти шкіру (як зняти шкіру з помідор). Нарізати помідори шматочками відповідними шматочках індички. Якщо індичка нарізана великими шматками, то помідори досить порізати на 4-6 частин. Якщо індичка нарізана маленькими кубиками, то і помідори слід нарізати такими ж кубиками. Викласти помідори до індички з цибулею. Взимку можна використовувати заморожені або консервовані помідори.
- Кожен гурток лимона розрізати на 6-8 часточок і покласти в сковороду.
- Додати аджику і інші спеції за смаком.
- Влити бульйон, перемішати, накрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні 10 хвилин.
- Блюдо готове. У сезон вітається додавання свіжої зелені – синій базилік, кінза, петрушка.
- Подати чахохбілі можна з рисом.
Приготувала Василиса Солнцева.