Спробуйте вишуканий десерт – банани, одягнені в солодку шоколадну мантію з додаванням горіхів. Для отримання ідеального результату вам знадобляться злегка недостиглі плоди.
Цей десерт готується дуже швидко і завжди виручить господиню в разі приходу несподіваних гостей. Поєднання банана з шоколадом дає чудовий і незабутній смак, а саме блюдо гідно прикрасить навіть святковий стіл.
Складові:
- банани – 4 маленьких або 2 великих
- шоколад- 100 г
- вершки 20% – 2-3 столові ложки
- дерев’яні палички для морозива або шпажки.
приготування:
- Банани вимийте і очистіть від шкірки. Якщо ви використовуєте великі стандартні банани, розріжте їх на 2 частини, якщо у вас міні-банани – залиште їх цілими. Частини бананів нанизайте на палички (рада беріть палички товстіший, так як банан досить важкий і тонкі палички погано його тримають) і покладіть на 15 хвилин у морозилку.
- Відкрийте плитку з шоколадом і поламайте його на невеликі шматочки. Складіть шоколад в миску і помістіть її на водяну баню для того, щоб шоколад розтопити. До шоколаду додайте вершки.
- Коли шоколад почне плавитися, періодично його перемішуйте. Якщо вам здається, що суміш густуватої, додайте ще трохи вершків. Після того, як шоколад повністю розтопиться, зніміть миску з водяної бані.
- Дістаньте банани з морозилки і умочіть в розтоплений шоколад, крутячи банани, щоб шоколад рівномірно розподілився по поверхні.
- При бажанні зверху банани можна обсипати рубаним шоколадом або кунжутом.
- Викладіть банани в шоколаді на решітку і приберіть їх морозильник приблизно на годину.