Солдатську кашу в сучасних умовах можна приготувати в мультиварці.
Сила у солдата від каші, І не страшні ворогів демарші!
Солдатська каша … На ній трималася наша армія в роки Великої Вітчизняної війни, 70-річчя перемоги в якій ми будемо відзначати 9 травня. Хочеться від щирого серця і серця привітати наших ветеранів і всіх тих, хто наближав день в тилу, побажати їм здоров’я, щастя і сказати, вклонившись: «Спасибі за Перемогу! Пам’ятаємо! Пишаємося! Миру неба всім нам над головою і спокійною щасливого життя без воєн ». Хочу запропонувати вам піти давньою традицією і приготувати на свято 9 травня в пам’ять про важкі солдатські будні і Велику Перемогу нашого народу солдатську кашу. Звичайно, не у всіх є можливість приготувати таку кашу як годиться на відкритому вогні в казанку, тому можна розглянути такий варіант – в мультиварці. Це дуже смачно! Відчуйте армійський дух! І подивіться, як зміниться звичайна перлова каша в мультиварці.
Складові:
- перлова крупа – 220 грам
- тушонка яловича – 1 банка (300 г)
- тушонка свиняча – 1 банка (300 г)
- морква велика – 1 штука (близько 120 грам)
- ріпчаста цибуля середнього розміру – 2 штуки (близько 100 грам)
- чорний мелений перець – за смаком
- сіль за смаком.
приготування
- Перлову крупу добре перебрати, скласти в глибоку чашку, промити до прозорої води, змив непотрібне сміття і пил.
- Промиту перлову крупу залити чистою холодною водою і залишити для набухання на 12 годин.
- Після зазначеного часу злити воду з перлової крупи, яку потім перекласти в каструлю, залити гарячою водою, щоб вона була вище рівня крупи на 4-5 сантиметрів, і варити 30 хвилин.
- Моркву почистити, помити, натерти на крупній тертці.
- Ріпчасту цибулю почистити, помити і дрібно нарізати.
- Відкрити банки з тушонкою двох видів: яловичої і свинячої. Зібрати в невелику чашку наявний жир.
- У мультіварочную каструлю покласти жир з тушонки. Поставити мультіварочную каструлю в мультиварку, включити режим «Жарка / Випічка», час – 15 хвилин.
- Через 2-3 хвилини, коли жир з тушонки розігріється, додати натерту на крупній тертці моркву і дрібно порізану цибулю, перемішати і обсмажувати протягом 8 хвилин, до м’якості.
- Потім в мультіварочную каструлю з обсмажують овочами викласти обидва види тушонки, яку розім’яти, щоб вона «розійшлася» волокнами. Продовжити обсмажування до звуку сигналу.
- Коли сигнал прозвучить, додати в мультіварочную каструлю зварену перлову крупу разом з рідиною, що залишилася (якщо рідини не залишилася, то додайте гарячої води, щоб вона була на 1,5 сантиметра вище рівня каші, посолити, поперчити за смаком і добре розмішати.
- Закрити кришку мультиварки, включити режим «Рис / Каша», час – 40 хвилин і готувати, не відкриваючи кришку, до звучання сигналу про закінчення готування. Вимкнути мультиварку і залишити кашу ще потомитися протягом 15 хвилин.
- Солдатську кашу, приготовану в мультиварці, викласти на блюдо. Смачного!
Господині на замітку:
- готовність перлової крупи визначається за зовнішнім виглядом: вона повинна бути м’яка, набрякла, зернятко до зернятка.